15:38 Κυριακή 21 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στη σύλληψή του – Τι είπε στην απολογία του

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στη σύλληψή του – Τι είπε στην απολογία του

Σκληρό υλικό με αγόρια και κορίτσια 10 με 12 ετών στην κατοχή του συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Από τις 18 Οκτωβρίου βρίσκεται στις φυλακές ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και αντιμετωπίζει βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 100 «σκληρά» σύμφωνα με τις αρχές βίντεο με αγόρια και κορίτσια από 10 έως 12 ετών.

 

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων με τη χρήση του συστήματος Child Protection System, το οποίο εντοπίζει άτομα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

 

Πρόκειται για ένα εργαλεία που «μαρκάρει» βίντεο αυτού του τύπου όταν τα «κατεβάζουν» οι χρήστες, προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να τα εντοπίζει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζει κάθε χρόνο 30 με 40 που έχουν τέτοιο υλικό στην κατοχή τους.

 

Η σύλληψη και η απολογία

Ο 55χρονος συγγραφέας, ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου, βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης.

 

Συνελήφθη στο σπίτι του στην περιοχή της Γλυφάδας από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Κατά την απολογία του στον ανακριτή φέρεται να υποστήριξε ότι «κατέβαζε» το υλικό για επαγγελματικούς λόγους, επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους.

 

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή με αποτέλεσμα την προφυλάκισή του, καθώς όπως φαίνεται το πορνογραφικό υλικό υπάρχει στον υπολογιστή του εδώ και πέντε χρόνια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας