13:29 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Βέλγιο - Υπ. Υγείας: Με βασιλικό διάταγμα επιτρέπει τον περιορισμό των εξαγωγών φαρμάκων σε περίπτωση κρίσης

Βέλγιο - Υπ. Υγείας: Με βασιλικό διάταγμα επιτρέπει τον περιορισμό των εξαγωγών φαρμάκων σε περίπτωση κρίσης

Η βελγική κυβέρνηση εξέδωσε βασιλικό διάταγμα που επιτρέπει τον περιορισμό των εξαγωγών φαρμάκων σε περίπτωση κρίσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φρανκ Βαντενμπρούκ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.

Το διάταγμα παρέχει ένα νομικό πλαίσιο για την προσωρινή απαγόρευση της εξαγωγής ορισμένων βασικών φαρμάκων, με βάση έναν κατάλογο με ακριβή κριτήρια. Τα φάρμακα αυτής της λίστας δεν θα μπορούν να εξαχθούν προσωρινά σε άλλες χώρες σε περίπτωση έλλειψης στο Βέλγιο, διευκρίνισε στη συνέχεια ο υπουργός σε δελτίο Τύπου.

Μέχρι σήμερα, τέτοιος κατάλογος δεν έχει ακόμη καταρτιστεί και δημοσιευτεί, αλλά όπως επισημαίνεται γίνεται προετοιμασία σε περίπτωση που αυξηθεί περαιτέρω η πίεση στην προμήθεια φαρμάκων στο Βέλγιο.

Η απαγόρευση θα ισχύει για φάρμακα απαραίτητα, τα οποία έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του ασθενούς και για τα οποία δεν υπάρχει άλλο εγκεκριμένο φάρμακο με το ίδιο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η απαγόρευση εξαγωγών θα πραγματοποιηθεί όταν η μη διαθεσιμότητα αυτών των βασικών φαρμάκων καταγραφεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας ως «πιθανή» ή «βέβαιη» για τουλάχιστον ένα μήνα, διευκρινίζει το δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας.

«Είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι δεν διακόπτεται η θεραπεία των ατόμων με μερικές φορές σωτήρια φάρμακα. Μια προσωρινή απαγόρευση των εξαγωγών θα επιτύχει αυτόν τον στόχο», τόνισε ο κ. Βαντενμπρούκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο γεγονός στις ΗΠΑ: Γυναίκα σκότωσε τον σύζυγό της «γιατί της το ζήτησε» ο ίδιος (vid)

Βόμβα από Κύπριο Ευρωβουλευτή: “Δεν είναι μόνο το σκάνδαλο QatarGate είναι και το σκάνδαλο PfizerGate”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας