15:17 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Βενετία: Σύστημα κρατήσεων και χρέωση έως 10 ευρώ για την είσοδο στην πόλη

Βενετία: Σύστημα κρατήσεων και χρέωση έως 10 ευρώ για την είσοδο στην πόλη

Οι αρχές της Βενετίας προχωρούν με το πλάνο για τη χρέωση όσων κάνουν μονοήμερη εκδρομή με έως 10 ευρώ για την είσοδο στην πόλη, καθώς οι τουρίστες επιστρέφουν.

Το σύστημα κράτησης θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο, πιλοτικά για έξι μήνες και πιθανόν θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από τον επόμενο Ιανουάριο. Η Βενετία είναι «η πρώτη πόλη στον κόσμο» που κάνει «αυτό το δύσκολο πείραμα», δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Το σχέδιο για είσοδο με χρέωση εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στα τέλη του 2018, ως μία λύση για τον μαζικό τουρισμό σε μία πόλη που, πριν από την πανδημία, προσέλκυε περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Το σαββατοκύριακο του καθολικού Πάσχα ήταν το πρώτο πραγματικό σημάδι ότι ο τουρισμός επανέρχεται, καθώς περισσότεροι από 125.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τη Βενετία. «Ο τουρισμός ξεκινά ξανά. Το σύστημα κρατήσεων είναι ο σωστός δρόμος για μια πιο ισορροπημένη διαχείριση του τουρισμού», δήλωσε ο δήμαρχος.

Το μέτρο θα ισχύει για αυτούς που κάνουν ημερήσια επίσκεψη, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση και θα πληρώνουν από 3 έως 10 ευρώ, ανάλογα με το πόσο γεμάτη θα είναι η πόλη την ημέρα που θέλουν να την επισκεφθούν.

«Η πειραματική φάση ξεκινά τον Ιούνιο, όταν οι ημερήσιοι εκδρομείς θα καλούνται να κάνουν κράτηση μέσω μιας ιστοσελίδας», δήλωσε στη La Repubblica o Σιμόνε Βεντουρίνι, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον τουρισμό. «Εκείνοι που κάνουν κράτηση θα έχουν κίνητρα, όπως εκπτώσεις για την είσοδο σε μουσεία. Για να καθορίσουμε τη χρέωση εισόδου, θα θέσουμε ένα μέγιστο όριο 40.000 ή 50.000 επισκεπτών την ημέρα», συμπλήρωσε.

Όσοι ζουν στην περιφέρεια Βένετο επίσης θα πρέπει να κάνουν κράτηση, αν και θα εξαιρούνται από την καταβολή εισιτηρίου. Εξαιρέσεις θα προβλέπονται και για άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για όσους πρέπει να πάνε στη Βενετία για να επισκεφθούν συγγενή ή για να παραστούν σε κηδεία, ενώ οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Οι τουρίστες που θα διανυκτερεύουν στη Βενετία θα εξαιρούνται, καθώς ήδη πληρώνουν τουριστικό φόρο. Το πλάνο θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εγκατάσταση πυλών σε βασικά σημεία εισόδου της πόλης.

Διαβάστε επίσης

Η Βενετία χωρίς τουρίστες. Τέλος τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δίπλα στον Αγ. Μάρκo

Στέρεψαν τα κανάλια της Βενετίας – Γόνδολες άραξαν λόγω άμπωτης στο βυθό [βίντεο]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας