Βενιζέλος: «Να διερευνηθεί εις βάθος, δικαστικά και κοινοβουλευτικά η Novartis».

Βενιζέλος: «Να διερευνηθεί εις βάθος, δικαστικά και κοινοβουλευτικά η Novartis».

Ποινική και κοινοβουλευτική διερεύνηση, για το πως «στήθηκε» η Novartis, ζήτησε ο Ευαγγελος Βενιζέλος, έξω από τον Αρειο Πάγο, μετά από την κατάθεση του στον αντιεισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή, που διερευνά τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, ο οποίος επόπτευε την έρευνα και παραιτήθηκε καταγγέλοντας μεθοδεύσεις και ανικανότητα της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Ντζούρα και Μανώλη.

“Δημοκρατικό καθήκον αποτελεί η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και ποινικά και κοινοβουλευτικά, και αυτό δεν αποτελεί ούτε ρεβάνς , ούτε εκδίκηση, τόνισε ο κ. Βενιζέλος έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε υποβάλλει εξ αρχής μηνύσεις, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση δωροληψιών, είχε αντιδράσει έντονα καταγγέλλοντας επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενω ήταν από τους πρώτους που η εμπλοκή του στην υπόθεση αρχειοθετήθηκε, καθώς δεν προέκυψε τίποτα

Ο κ. Βενιζέλος, είπε:

«Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα όπως ξέρετε δε με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια.

Ερώτηση: Κάνατε μήπως λόγο για πολιτικά πρόσωπα εσείς στον αντεισαγγελέα;
Απάντηση: Ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο από την Άνοιξη του 2018 με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ – ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Καταθέτει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ερώτηση: Για τα παρεμβάσεις μιλάτε;
Απάντηση: Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών , το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδράσεις Στουρνάρα και Λοβέρδου για Novartis!

Ερώτηση: Κατονομάστε πρόσωπα; ΄Όπως τον κ. Παπαγγελόπουλο όπως έκανε χθες ο κ. Σαμαράς:
Απάντηση: ευχαριστώ τίποτα άλλο θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Παπαγγελόπουλου-Τουλουπακη για την Νοβαρτις

ΠΗΓΗ: dikografies.blogspot.com

Σχόλια