16:44 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Βγήκε ζωντανός από ατύχημα με 402 χλμ./ώρα!

Βγήκε ζωντανός από ατύχημα με 402 χλμ./ώρα!

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής υψηλής ταχύτητας στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA, ένα πρωτότυπο Hennessey Venom F5 συνετρίβη με ταχύτητα 402 χλμ/ώρα.

Ο οδηγός της δοκιμής έφυγε σώος και αβλαβής, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Hennessey Performance, John Hennessey.

Το ατύχημα συνέβη κατά τη δοκιμή μιας νέας αεροδυναμικής διάταξης για το hypercar, το οποίο αντιμετώπισε πρόβλημα downforce που οδήγησε στην απώλεια ελέγχου.

Το Venom F5 “Revolution” Coupe, η τελευταία παραλλαγή που εστιάζει στην πίστα, έχει σχεδιαστεί για να παράγει πάνω από 800 κιλά downforce στα 300 χλμ/ώρα και πάνω από 1.400 κιλά στα 400 χλμ/ώρα.

Αν και η Hennessey δεν διευκρίνισε το μοντέλο που δοκιμάστηκε, η επιβίωση του οδηγού υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του οχήματος.

Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που συνδέονται με τις δοκιμές οχημάτων υπερ-υψηλών ταχυτήτων.

Η Hennessey Performance επέλεξε την εγκατάσταση προσγείωσης λεωφορείων στο διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA για τη δοκιμή αυτή, μια τοποθεσία κατάλληλη για τέτοιες ακραίες ταχύτητες.

Το Venom F5, που ανακοινώθηκε το 2017, προσέφερε αρχικά πάνω από 1.600 ίππους και η τιμή του ήταν 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι να ανοίξουν και να κλείσουν οι παραγγελίες το 2021, η ιπποδύναμη είχε αυξηθεί σε 1.842 ίππους και η τιμή είχε αυξηθεί σε 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά το υψηλό αυτό κόστος και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο παρήχθηκε χωρίς βασικά στοιχεία εξοπλισμού για τους αγοραστές στις ΗΠΑ, πωλήθηκαν και οι 24 μονάδες.

Το Venom F5 διαθέτει έναν V8 twin-turbo 6,6 λίτρων, πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα, ζυγίζει κάτω από 1.361 κιλά και επιταχύνει από τα 0 στα 200 χλμ/ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα.

Πέρυσι, η Hennessey ανακοίνωσε το Venom F5 “Revolution” Coupe, επίσης περιορισμένο σε 24 μονάδες, με βελτιώσεις όπως επαναρυθμισμένη ανάρτηση, νέες ζάντες και εισαγωγή αέρα στην οροφή, με τιμή 2,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η ομάδα της Hennessey αναλύει επί του παρόντος τα αεροδυναμικά δεδομένα για να κατανοήσει την αιτία της απώλειας downforce που οδήγησε στο ατύχημα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας