18:41 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Δολοφόνησαν τον ομογενή στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία!

Δολοφόνησαν τον ομογενή στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία!

Το περιστατικό με πυροβολισμούς στο χωριό Βουλιαράτι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (έξι χιλιόμετρα από τα σύνορα), όπου ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωσε τη γαλανόλευκη σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου, είχε τραγική κατάληξη!

Στο σημείο έσπευσαν Αλβανοί αστυνομικοί οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία, εξοργίζοντας τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ! Δύο ώρες αργότερα, τα αλβανικά Μέσα μετέδωσαν πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών.

Ο Έλληνας στρατιώτης πολύ συχνά ύψωνε την ελληνική σημαία στο συγκεκριμένο χωριό στο οποίο κατοικούν πολλές ελληνικές οικογένειες, αλλά αυτή τη φορά οι Αλβανοί έδειξαν να ενοχλούνται.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο Έλληνας ύψωσε μία σημαία που έγραφε “Βόρεια Ήπειρος, γη ελληνική” και οι Αλβανοί αστυνομικοί του ζήτησαν να την κατεβάσει. Εκείνος, μετά τον διαπληκτισμό, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε με το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί. Όταν έφτασαν οι ενισχύσεις, εκείνος ήδη είχε τρέξει σε γειτονικό λόφο για να ξεφύγει, αλλά τον εντόπισαν οι αλβανικές Αρχές που του ζήτησαν να παραδοθεί. Εκείνος δεν δέχθηκε και αντ’ αυτού άρχισε πάλι να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά που αποδείχθηκαν θανάσιμα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας