16:14 Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Βίντεο ντοκουμέντο: Το μοιραίο Intercity 62 λίγο πριν την σύγκρουση στα Τέμπη - Αποκλειστικό

Βίντεο ντοκουμέντο: Το μοιραίο Intercity 62 λίγο πριν την σύγκρουση στα Τέμπη - Αποκλειστικό

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη παρουσιάζει αποκλειστικά το ereportaz.gr.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Το βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας και δείχνει το μοιραίο Intercity μετά την αναχώρηση του από τον Σταθμό της Λάρισας, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν φθάσει στο κλειδί 118 Α και πάρει την πορεία που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι από τους οποίους νέα παιδιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Προσαγωγές δημοσιογράφων και οπερατέρ μετά από μήνυση του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου

Δυστύχημα στα Τέμπη: Η Hellenic Train δεν ενεργοποιεί την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων

 

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο» – Σοκάρει η φράση του σταθμάρχη λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι», φέρεται να είπε ο 59χρονος σταθμάρχης λίγα δευτερόλεπτα μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων. Σύμφωνα με το STAR, ένας σταθμάρχης, τελειώνοντας τη βάρδιά του από τον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων πηγαίνει στον σταθμό της Λάρισας για να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στο σπίτι του. Περνάει μπροστά από το γραφείο του σταθμάρχη και σταματάει να τον χαιρετήσει. «Τι έγινε;» τον ρωτάει. «Έχω σύγκρουση», φέρεται να του λέει ο 59χρονος, που εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο με την Πυροσβεστική.

«Τι έκανες;» του λέει ο συνάδελφός του, με τον 59χρονο σταθμάρχη να απαντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι». Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα και είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο. Τότε αντιλήφθηκε ότι κάτι είχε συμβεί. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο σταθμάρχης δεν ήταν πολύ ξεκάθαρος. Τη μια φορά του έλεγε πως «δεν θυμάμαι που έβαλα το τρένο», μετά του απαντούσε ότι «ακολούθησα τα πρωτόκολλα», μετά έλεγε ξανά ότι «δεν θυμάμαι ακριβώς τι συνέβη»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας