More

  Βιολογικός τρόμος για τον φονικό ιό

  Όσο οι μέρες περνούν και ο τρόμος του COVID-19 απλώνεται σαν μαύρο σύννεφο πάνω από την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο και πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπισή του. Σίγουρα όπως μας απέδειξε, διαψεύδοντας τούς καθησυχαστικούς επιστήμονες όταν ο ιός θέριζε τους ανθρώπους στην Κίνα, δεν είναι μια απλή γριπούλα. Και σίγουρα είναι πολύ πιο θανατηφόρος απ’ όσο ήθελαν να πιστεύουν τις «μέρες της Ουχάν».

  Του Νίκου Βασιλειάδη

  Πολλοί επιστήμονες ανά τον κόσμο έχουν χαρακτηρίσει τον ιό «έξυπνο», καθώς έχει βρει τον τρόπο να πολλαπλασιάζει ύπουλα τη δύναμή του και να μην τον ανακόπτει κανείς. Ποιος είναι ο τρόπος αυτός; «Ταξιδεύει» γρήγορα μέσω ασυμπτωματικών φορέων, που δεν εντοπίζονται ούτε απομονώνονται εύκολα, ώστε να βρει τον τελικό του στόχο που είναι οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς.

  Εκτεθειμένοι οι Κινέζοι αν αποδειχθεί ότι Covid-19 ξέφυγε από ένα εργαστήριο επιπέδου ασφαλείας Biohazard level 4 στην Ουχάν, το μοναδικό στη χώρα για «πειράματα» τέτοιου είδους και το πιο σύγχρονο στον κόσμο, στο οποίο μελετούν τους Ebola, SARS, MERS!

  Ο ιός πράγματι εμφανίζεται ήπιος για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αλλά στο τέλος «οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς μας θα κινδυνεύσουν», λένε τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, καθώς ο ιός θα τους μεταφερθεί από ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ή έχουν ελαφρά συμπτώματα. «Αν μη τι άλλο αυτός ο ιός χωρίς καμία διάθεση συνωμοσιολογίας μοιάζει και συμπεριφέρεται σαν βιολογικό όπλο», τονίζουν (όπως αποκάλυψε η «Μ» την περασμένη Κυριακή με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ).

  Και αυτό το τελευταίο είναι το σημείο εκκίνησης μιας σειράς θεωριών που έρχονται να αμφισβητήσουν την «κακιά» νυχτερίδα και το απρόσεκτου patient zero κινέζου χωρικού και να προσθέσουν τόνους μελάνης σε μια ήδη παλαιότερη σειρά θεωριών για ένα οργανωμένο σχέδιο ελέγχου και μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Αεροψεκασμοί, εμβόλια, γενετικά τροποποιημένες τροφές, φθόριο στο νερό. Οι συγκεκριμένες θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σε πολλές από αυτές υπάρχει το σενάριο σύμφωνα με το οποίο κάποιοι δαιμόνιοι εγκέφαλοι στο παρασκήνιο ελέγχουν τη διεθνή πολιτική και χρησιμοποιούν βιολογικά όπλα. Ισλαμιστές κληρικοί από την Τυνησία και την Αίγυπτο, για παράδειγμα, υποστηρίζουν ότι η επιδημία είναι η θεϊκή τιμωρία της Κίνας για την αντιμετώπιση των Ουιγούρων.  Στο Ιράκ, ένας πολιτικός σχολιαστής εξέφρασε την άποψη ότι η επιδημία αποτελεί αμερικανοεβραϊκή συνωμοσία πίσω από οποία βρίσκεται η εβραϊκή οικογένεια των Ρότσιλντ ή κάποιο «σιωνιστικό λόμπι».  Στη Ρωσία και το Ιράν εξαπλώθηκαν φήμες ότι η επιδημία είναι μια επίθεση των ΗΠΑ με βιολογικά όπλα. Και αντίστοιχα στις ΗΠΑ οι δεξιοί συνωμοσιολόγοι και αντίπαλοι του εμβολιασμού, υποστηρίζουν ότι το ξέσπασμα του ιού οφείλεται στον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τους Δημοκρατικούς. Πού υποστηρίζεται όλο αυτό; Σε μία ομιλία του Bill Gates πριν από δέκα χρόνια σε TEDx (ένας οργανισμός όπου προσφέρονται διαδικτυακά κυρίως μαθήματα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου). Σύμφωνα, λοιπόν, με την θεωρία αυτή, ο Bill Gates υποστηρίζει ότι τα εμβόλια συμβάλουν στη μείωση του πληθυσμού της γης: «Ένας παράγοντας «κλειδί» για τη μείωση του πληθυσμού παγκοσμίως και ποιος καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, από το να απελευθερώσει κανείς πατενταρισμένους κορωνοϊούς στις μάζες, προκειμένου να εισάγει αργότερα το πατεταρισμένο εμβόλιο γι’ αυτές;».

  Η θεωρία του ιού σαν βιολογικό όπλο που ξέφυγε από εργαστήριο μελέτης θανατηφόρων ιών, επιπέδου ασφαλείας Biohazard level 4, το μοναδικό στην Κίνα για «πειράματα» τέτοιου είδους και το πιο σύγχρονο στον κόσμο, στο οποίο μελετούν τους πιο θανατηφόρους ιούς όπως ο Ebola, το SARS και το MERS είναι η πιο διαδεδομένη και η πιο αγαπητή. Η Κίνα φυσικά δεν πρόκειται να το παραδεχθεί ποτέ αυτό, ακόμη και αν συνέβη.

  Όλα αυτά ξαναφέρνουν στην επιφάνεια τη θεωρία του Μάλθους, τη θεωρία ενός Άγγλου κληρικού, οικονομολόγου και φιλόσοφου που το 1798 δημοσίευσε την εργασία με τίτλο «Ενα Δοκίμιο στην Αρχή του Πληθυσμού» και έθεσε τις βάσεις για την έναρξη μιας προσπάθειας για τη μελέτη του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο Μάλθους υποστήριζε ότι ο πληθυσμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο (1, 2, 4, 8, 16, 32, κ.λπ.), ενώ τα διαθέσιμα τρόφιμα με αριθμητική πρόοδο (1, 2, 3, 4, 5, 6, κ.λπ.) δημιουργώντας μια δυσαναλογία ικανοποίησης των αναγκών επιβίωσης. Έτσι, ισχυρίστηκε πως αν ο πληθυσμός αφεθεί να αυξάνεται ανεξέλεγκτα σύντομα θα εξαντλούσε τις διαθέσιμες πηγές τροφίμων με αποτέλεσμα την αύξηση της εξαθλίωσης και του αγώνα για την επιβίωση που θα οδηγούσε σε μεγάλες επαναστάσεις και καταστροφή της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων. Έτσι, λοιπόν, ο Μάλθους πρότεινε δύο τρόπους ελέγχου. Τους προληπτικούς και τους θετικούς.

  Οι προληπτικοί έλεγχοι αναφέρονταν σε τρόπους που περιορίζουν την αναπαραγωγή όπως για παράδειγμα η χρήση αντισυλληπτικών, ενώ οι θετικοί έλεγχοι αφορούν μέτρα που αυξάνουν τους θανάτους των ατόμων πριν εισέλθουν σε αναπαραγωγική ηλικία, όπως οι επιδημίες που αφανίζουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού προκαλώντας μείωση του συνολικού πληθυσμού.

  Και αν σας φαίνονται εξωφρενικά αυτά, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο του Τζον Χόλντερν που υπήρξε σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, όπου στο βιβλίο του με τίτλο «Οικολογική επιστήμη» (Ecoscience) αναφέρει το εξής: «Για να έχουμε όλοι υψηλή ποιότητα ζωής, θα πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι» ή να ανατρέξετε σε πολλές δηλώσεις επωνύμων, όπως του ιδρυτή του CNN Τεντ Τέρνερ: «Ένας συνολικός πληθυσμός 250300.000.000 ανθρώπους, δηλαδή, με μία κατά 95% πτώση από τα σημερινά επίπεδα, θα ήταν ιδανικός» και του Ντέιβ Φόρμαν, συνιδρυτή του «Earth First», που υποστηρίζει πως η μείωση του πληθυσμού μας μέχρι τα 100.000.000 είναι ένας από τους τρεις βασικούς στόχους του: «Οι τρεις κύριοι στόχοι μου θα ήταν να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός σε περίπου 100 εκατομμύρια παγκοσμίως, να καταστραφεί η βιομηχανική υποδομή και να δούμε την άγρια φύση, με όλα τα είδη, να επιστρέφουν σε όλο τον πλανήτη». Όλα τα παραπάνω ουσιαστικά ακολουθούν τη θεωρία του Μάλθους περί μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, και δικαιώνουν όσους ψάχνουν πίσω από τα τυχαία γεγονότα τις κρυφές προθέσεις κάποιων για έλεγχο και μείωση του πληθυσμού. Άλλη μία συνωμοσία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το δείξει η Ιστορία.

  Η δοκιμασία του ανθρώπινου πολιτισμού

  Προς το παρόν, άσχετα με τις τόσες και τόσες θεωρίες που κυκλοφορούν, όλη η ανθρωπότητα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην επιστήμη που κάνει έναν άνισο και δύσκολο αγώνα δρόμου για να βρει και τη θεραπεία και το εμβόλιο για την καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού. Σίγουρα μέχρι να το πετύχουμε αυτό οι επόμενοι μήνες θα είναι καταστροφικοί και κυρίως για τις κυβερνήσεις που θα βρεθούν στο δίλημμα είτε να προστατέψουν τους πολίτες τους με καραντίνες, κλείσιμο δημόσιων χώρων κ.λπ. με κόστος την ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή, είτε δεν θα λάβουν μέτρα υποτιμώντας τον ιό και φοβούμενες το οικονομικό κόστος. Και εδώ θα δοκιμαστεί ο ανθρώπινος πολιτισμός. Τι προτιμάμε να σώσουμε, τον άνθρωπο ή το νόμισμα; Νομίζω πως η απάντηση είναι απλή. Ο πολιτισμός μας σήμερα περνά μια μεγάλη κρίση που λανθασμένα από πολλούς σερβίρεται κυρίως σαν κρίση οικονομική. Είναι πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού και ανθρωπισμού. Και έτσι μόνον μπορούμε να νικήσουμε τον ιό.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Πέτσας: Κανείς δεν συζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών.  Ανέφερε, επίσης,...

  Ο Ρουβίκωνας πέταξε τρικάκια έξω από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας – Αφορμή ο Ιανός

  Η «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα έγινε στις 22.30 στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Τα μέλη της πέταξαν τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και αποχώρησαν. Σε ανάρτησή τους σε...

  Νεμέα: Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες, ο τραγικός απολογισμός τροχαίου [εικόνες]

  Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός  απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στον Επαρχιακό δρόμο Νεμέας- Αηδονιών. Άμορφη μάζα τα αυτοκίνητα...

  Τι είναι ο προσωπικός αριθμός και πού θα χρησιμοποιείται – Αρχικά θα έχει τα ψηφία του ΑΦΜ

  Μέσω του διαδικτύου όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρέχονται πλέον πολλές από τις υπηρεσίες του Δημοσίου προς του πολίτες, ενώ σε...

  Δερβένι Θεσσαλονίκης: Δίπλωσε νταλίκα λόγω των καιρικών συνθηκών

  Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα προβλήματα στην κάθοδο Δερβενίου λόγω της μεταβολής του καιρού και της βροχόπτωσης που επικρατεί στην περιοχή όπου νταλίκα...