10:21 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Viral ο Κουτσούμπας για την επίθεση στον Κασσελάκη: «Έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φυντάνι;»

Viral ο Κουτσούμπας για την επίθεση στον Κασσελάκη: «Έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φυντάνι;»

Viral έγινε ξανά ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τους σχολιασμούς του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, έφερε στο νου του τις ατάκες για τα «φυντάνια» και το «αυτοί είστε», και αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Μόνη εξαίρεση, ίσως, η αναφορά του Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν θα δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, αλλά θα το βλέπει σαν εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων”! Το κεφάλαιο, αυτό που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει για τα κέρδη του, αυτό λέει, θα γίνει εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων. Αλήθεια, έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φυντάνι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, αναφέροντας πως «παρακολουθούμε κι εμείς τις εξελίξεις σ’ αυτό το κόμμα, συνολικά στο χώρο της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας».

«Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φυντάνια… Γιατί, αυτά για τις ανισότητες στον καπιταλισμό, οι οποίες δήθεν θα μειωθούν με τα μαγικά που θα τους κάνουν, τα ‘λεγε και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν. Πολύ περισσότερο τα έκανε… Όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» με τους εργοδότες και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα.. Αλλά, παρακολουθώντας και τα αποχωρήσαντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οργισμένες αντιδράσεις τους, υποθέτουμε ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, την οποία υπερασπίζονται δυναμικά, αφού υπήρξαν και βασικοί υπουργοί της, μάλλον δαιμονοποίησε το κεφάλαιο, μη σας πω ότι θεωρούν κιόλας ότι το χτύπησε αλύπητα κάτω, σαν χταπόδι…» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Βέβαια, αν έγινε κάτι τέτοιο, πώς και δεν το είχε πάρει είδηση ο υπουργός της ΝΔ, Σκέρτσος, ο οποίος, ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, δήλωνε τότε, ότι «από τα 96 νομοθετήματα και τις 280 διατάξεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με επίδραση στην επιχειρηματικότητα, το 62% εκπληρώνουν πάγιες θέσεις του ΣΕΒ»; Εκτός αν “δαιμονοποίηση του κεφαλαίου” ήταν η εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών, η μείωση του φόρου στα μερίσματα των μετόχων, οι ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών, η θέσπιση του χρηματιστηρίου ενέργειας και τόσα ακόμα αντιλαϊκά του ΣΥΡΙΖΑ… Αλλά, αυτοί είναι! Ακριβώς τα ίδια πιστεύουν και αυτοί» συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας