17:22 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Βόλος: Θύμα απάτης 49χρονος που… πείστηκε να επενδύσει σε bitcoin – Πώς έκαναν «φτερά» 3.800 ευρώ

Βόλος: Θύμα απάτης 49χρονος που… πείστηκε να επενδύσει σε bitcoin – Πώς έκαναν «φτερά» 3.800 ευρώ

Θύμα απάτης έπεσε ένας 49χρονος στον Βόλο ο οποίος πείστηκε από άνδρα -που του παρουσιάστηκε ως λογιστής- να επενδύσει τα χρήματά του σε bitcoin. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, που τον εξαπάτησαν, ενώ ο 49χρονος είδε τις οικονομίες του ύψους 3.800 ευρώ να κάνουν «φτερά».

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2021. Άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα, του παρουσιάστηκε σαν λογιστής και τον έπεισε ότι θα είχε μεγάλες αποδόσεις κερδών, αν επένδυε τα χρήματά του σε κρυπτονομίσματα μέσω της εταιρείας του που εδρεύει στην Αγγλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr.

Ο 49χρονος αναζήτησε την εταιρεία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και διαπίστωσε ότι διαφημιζόταν για τα προϊόντα της. Πείστηκε να κάνει επενδύσεις. Αρχικώς κατέβαλε το ποσό των 300 ευρώ και στη συνέχεια κατέθεσε σε λογαριασμό ακόμη ένα ποσό ύψους 500 ευρώ.

Παρακολουθώντας τις αποδόσεις των χρημάτων του μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, φαινόταν ότι κέρδιζε. Όταν τελικά τα υποτιθέμενα κέρδη έφθασαν στα 15.500 ευρώ επικοινώνησε με τον λογιστή και του ζήτησε να εισπράξει τα χρήματα.

Ο επιτήδειος συμφώνησε μαζί του και του ζήτησε να καταθέσει άλλο ένα ποσό ύψους 1.500 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι απαιτούταν για την απόδοση του ΦΠΑ των κερδών του.

Όλες οι ενέργειες του απατεώνα φαινόταν να είναι σύννομες. Ο επιτήδειος ζήτησε από τον 49χρονο στη συνέχεια να καταβάλει ποσό 500 ευρώ για να παραμείνει δήθεν ο λογαριασμός του θύματος ανοιχτός για μελλοντική χρήση, ενώ επικοινώνησε άλλη μία φορά μαζί του αναφέροντας ότι δήθεν είχε υπολογιστεί εσφαλμένα ο ΦΠΑ των κερδών πείθοντας τον 49χρονο να καταβάλει ακόμη ένα ποσό της τάξεως των 1.000 ευρώ.

Ο 49χρονος κατέβαλε πράγματι τα ποσά που του ζητήθηκαν και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι έπαψαν να λειτουργούν τα τηλέφωνα που του είχε δώσει ο υποτιθέμενος λογιστής για να επικοινωνεί μαζί του, ενώ ερευνώντας τι είχαν γίνει οι επενδύσεις του διαπίστωσε τελικά ότι δεν υπήρχαν ούτε εταιρεία, ούτε και επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Εισαγγελία Βόλου ζητεί να βρεθούν οι κάτοχοι των λογαριασμών από τους οποίους έγιναν οι αναλήψεις χρημάτων, που όμως φαίνεται να έχουν γίνει από τρεις διαφορετικές τράπεζες σε Λιχτενστάιν, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας