11:51 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

«Βόμβα» Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το εργαστήριο στην Ουχάν για την έρευνα του κορωνοϊού

«Βόμβα» Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το εργαστήριο στην Ουχάν για την έρευνα του κορωνοϊού

Σάλος έχει προκληθεί από μια παραδοχή του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου Άντονι Φάουτσι σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα υγείας αποκάλυψε ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ χρηματοδότησε με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, για να μελετηθούν αν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.

Το σχόλιο του Αντονι Φάουτσι έγινε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και σε απάντηση Ρεπουμπλικανού βουλευτή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 


Συγκεκριμένα τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), της υπηρεσίας των ΗΠΑ που εξετάζει και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Φάουτσι. Τα χρήματα αυτά προωθήθηκαν σε ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο στην συνέχεια πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για μια «ήπια συνεργασία με πολύ γνωστούς Κινέζους επιστήμονες, οι οποίοι είναι παγκόσμιες αυθεντίες στον κορωνοϊό» για να εξεταστεί με αυτό τον τρόπο το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού των νυχτερίδων στον άνθρωπο.

Πότε ξεκίνησε το ενδιαφέρον των Αμερικανών
Ο Φάουτσι αρνήθηκε εμφατικά πως ο σκοπός της έρευνας ήταν ο χειρισμός του κορονοϊού για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Τόνισε ακόμα ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το θέμα, ξεκίνησε όταν ξέσπασε η επιδημία SARS πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας