18:37 Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Βόμβα πνευμονολόγου Λουκίδη: «Επικοινωνιακό λάθος» το ότι δεν νοσούν οι εμβολιασμένοι (Βίντεο)

Βόμβα πνευμονολόγου Λουκίδη: «Επικοινωνιακό λάθος» το ότι δεν νοσούν οι εμβολιασμένοι (Βίντεο)

Ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής εταιρείας χαρακτήρισε… «επικοινωνιακό λάθος» την αποσιώπηση στοιχείων που έδειχναν πως οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να νοσού. Τελικά η διαχείριση της πανδημίας στηρίχθηκε πάνω σε ένα… λάθος.  Σύμφωνα με τα όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Λουκίδης, αυτό έγινε για επικοινωνιακούς λόγους! Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής εταιρείας, Στυλιανός Λουκίδης μίλησε για… «επικοινωνιακό λάθος», άρα για ηθελημένη αποσιώπηση της περιορισμένης αποτελεσματικότητας των εμβολίων! Αποδεικνύεται πως πάνω σε ένα «λάθος», πάτησε κυβέρνηση και οι ειδικοί, για ολόκληρη την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Ένας από τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής «Αταίριαστοι», ρώτησε τον Πνευμονολόγο για το εξής σενάριο:

«Μπαίνουν σε ένα μαγαζί 300 άτομα εμβολιασμένων, άλλα το προσωπικό μπορεί να είναι ανεμβολίαστο και να κινδυνεύσει από τους εμβολιασμένους ή το αντίστροφο…».

Και ο κ. Λουκίδης απάντησε:

«Ναι. Γιατί πρέπει να πούμε ότι φορτίο μπορεί να έχει και ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εμβολιαστεί. Ο εμβολιασμένος δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να νοσήσει. Αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό λάθος που δημιουργήθηκε με την έναρξη των εμβολιασμών, άλλα είναι ένα πράγμα το οποίο το γνωρίζουμε χρόνια ότι δεν μπορεί να έχει 100% προστασία».

Ο καθηγητής εστίασε παράλληλα στην σημασία της τρίτης δόσης: «Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η ανοσία φθίνει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το 63% της ανοσίας που έχουμε τώρα θα το χάσουμε τον Ιανουάριο ή τον Δεκέμβριο αν δεν κάνουμε την 3η δόση». Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις μεγάλες ηλικίες και τις ευάλωτες ομάδες, δήλωσε ο ίδιος

Τέλος, σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, την έλευση των οποίων προαννείγγηλε στην Ελλάδα η Μίνα Γκάγκα, δήλωσε το εξής: «Να οριστοικοποιήσουμε τι θεραπευτικά πρωτόκολλα θα ακολουθήσουμε διότι  υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν να έχουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή με αποτελεσματικότητα. Να αποτιμηθει πολύ προσεκτικά και ότι θεραπευτικά πρωτοκολα κάνουμε να βασίζονται σε στοιχεία ώστε να μην δημιουργηθεί  ενθουσιασμός που δεν έχει βάση.»

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας