16:06 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

«Βόμβα» στην ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ψυχολόγος που έδινε πλαστές βεβαιώσεις

«Βόμβα» στην ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ψυχολόγος που έδινε πλαστές βεβαιώσεις

Σε διαθεσιμότητα έθεσε το Εσωτερικών Υποθέσεων, ψυχολόγο, η οποία δεν δίσταζε να στιγματίσει αθώους ανθρώπους τόσο σε βάρος της κοινωνίας αλλά και των ίδιων τους των παιδιών.
Η δικογραφία μετράει ήδη περισσότερες από 2.000 σελίδες, ενώ κομβικά στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από την κατάσχεση που διατάχθηκε του προσωπικού υπολογιστή της ψυχολόγου, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για αυτές τις υποθέσεις.

Οι περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες, ενώ πέρσι, αποκαλύφθηκαν τέτοιου τύπου κυκλώματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τους πατεράδες, ενώ αθωώνονται τελικά από τη Δικαιοσύνη, να έχουν καταστραφεί ουσιαστικά από όλη αυτή τη διαδικασία, οικογενειακά, κοινωνικά, ακόμα και επαγγελματικά, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, χάνεται και ο όποιος δεσμός με τα τέκνα του.

Μάλιστα, τέτοιες υποθέσεις έχουν φτάσει και ερευνώνται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι απόλυτα ανήθικες αυτές πρακτικές, που καταστρέφουν και προκαλούν τη δυστυχία όχι μόνο στους αθώους -σύμφωνα με αμετάκλητες αποφάσεις- πατεράδες, αλλά πολύ περισσότερο και στα ανήλικα παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν με μίσος, εσφαλμένες εντυπώσεις περί του πατέρα τους και της σεξουαλικότητας, και, τελικά, εξοντωμένα και τα ίδια ως αντικείμενα αυτής της επώδυνης διαδικασίας στην οποία υποβάλλονται.

Έτσι παράγεται το φαινόμενο ο πατέρας να αθωώνεται μετά από αρκετά χρόνια, αλλά ο στόχος της μητέρας που είναι η οριστική ρήξη με τα παιδιά, δηλαδή αυτό που παρουσιάζεται ως σύνδρομο γονεϊκής αποξένωσης, να έχει επιτευχθεί. Στην πραγματικότητα η γονεϊκή αποξένωση αποτελεί ισχυρό παράγοντα ανάπτυξης ψυχοπαθολογίας στα ανήλικα. Με αυτόν τον τρόπο τα ανήλικα θύματα δομούνται ως αντικοινωνικές προσωπικότητες του μέλλοντος, ως χρήστες ουσιών και εξαρτήσεων, ως άτομα με ψυχοπαθολογία και εν τέλει ως άτομα με βλάβη στην υγεία τους.

Πηγή newsbomb.gr /star

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας