23:49 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Βόρεια Συρία: Οι Τούρκοι κόβουν το νερό σε όσους δεν πληρώνουν φόρο

Βόρεια Συρία: Οι Τούρκοι  κόβουν το νερό σε όσους δεν πληρώνουν φόρο

Κάτοικοι στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας διαμαρτύρονται ότι ένα τοπικό δημοτικό συμβούλιο που υποστηρίζεται από την Τουρκία τους αρνείται την πρόσβαση σε νερό. Κάποιοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μια μορφή “συλλογικής τιμωρίας” για απλήρωτους φόρους, ανέφερε το πρακτορείο Northern Press που εδρεύει στη Συρία.

Σύμφωνα με όσους από τους οποίους πήραν συνέντευξη, το δημοτικό συμβούλιο στο Αζάζ αποφάσισε να κόψει την παροχή νερού σε ορισμένες γειτονιές όπου η είσπραξη φόρων ήταν κάτω από το 50%. Στην απόφασή του, το συμβούλιο υποστήριξε ότι η είσπραξη του φόρου νερού δεν υπερβαίνει το 30% σε όλη την πόλη.

Οι κάτοικοι λένε ότι δεν επέλεξαν πρόθυμα να αποφύγουν τις πληρωμές φόρων. Αντίθετα, επεσήμαναν την έλλειψη θέσεων εργασίας, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και τον αυξανόμενο πληθωρισμό που έχει δυσκολέψει τις πληρωμές.

Η οικονομία της περιοχής άλλαξε μετά την αλλαγή του κεντρικού της νομίσματος από τη συριακή λίρα στην τουρκική λίρα μετά την κατάρρευση της πρώτης από τον υπερπληθωρισμό. Τώρα η ίδια η τουρκική λίρα χάνει την αξία της εν μέσω μιας έκρηξης πληθωρισμού που έχει διαχυθεί στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει τους Σύρους αντάρτες στην περιοχή από τις πρώτες ημέρες του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Οι καταγγελίες ότι η Τουρκία και οι πληρεξούσιοί της εμποδίζουν ενεργά τα αποθέματα νερού να φτάσουν σε κοινότητες στη Συρία δεν είναι καινούργια. Η Άγκυρα έχει αρνηθεί ότι η ίδια ή η διοίκηση που δημιούργησε στην περιοχή ευθύνονται για την έλλειψη νερού, αλλά ντόπιοι, διεθνείς οργανισμοί και η συριακή κυβέρνηση την έχουν κατηγορήσει ξανά και ξανά για την κρίση.

Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε ακόμη

To “salto mortale” της τουρκικής λίρας φέρνει εξαθλίωση και στη Βόρεια Συρία

Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Ρωσίας – Τουρκίας στη βόρεια Συρία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας