1:25 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βόρεια Κορέα: Εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι αγνώστου τύπου

Βόρεια Κορέα: Εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι αγνώστου τύπου

Δύο πύραυλοι αγνώστου τύπου εκτοξεύθηκαν σήμερα από την Βόρεια Κορέα στη πόλη Γουονσάν, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της, προς την κατεύθυνση της θάλασσας, γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την Παρασκευή στρατιωτικά γυμνάσια, κάνοντας μια σπάνια το τελευταίο διάστημα δημόσια εμφάνιση εν μέσω των εντατικών προσπαθειών για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Οι πύραυλοι εκτοξέυθηκαν στις 12:37 μ.μ. (τοπική ώρα) και εκτιμάται ότι διένυσαν 240 χλμ σε ύψος 35χλμ σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στρατιωτικού στελέχους της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη δοκιμή οπλικού συστήματος τον περασμένο Νοέμβριο, όταν εκτόξευσε δύο πυραύλους από την ανατολική ακτή της. Τότε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δώσει το «παρών» στη δοκιμή αυτή.

 

Οι δοκιμές ξεκίνησαν την  Παρασκευή, ένα χρόνο μετά την συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι. Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση δεν επιτεύχθηκε συμφωνία των δύο μερών. Η Βόρεια Κορέα είχε «φρενάρει» τις οπλικές δοκιμές της από τον Δεκέμβριο, από τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει κάθε διπλωματική προσπάθεια για συζητήσεις με την Ουάσινγκτον.

Ο ηγέτης της χώρας είχε, μάλιστα, προειδοποιήσει τη χώρα του να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ αλλά και αυστηρές κυρώσεις.

Ο Ιάπωνας  Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν μπορούν ακόμα να επιβεβαιώσουν αν βλήματα κατέληξαν εντός της Ιαπωνίας ή εντός της ΑΟΖ, ενώ προσέθεσε ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια φθορά σε αεροσκάφη ή σε πλοία στην θάλασσα.

Παράλληλα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δηλώσει πως η χώρα του θα ξεκινήσει εκ νέου τις στρατιωτικές δοκιμές υλικού και βαλλιστικών πυραύλων, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος θα έβλεπε ένα νέο στρατηγικό όπλο «στο άμεσο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας