9:06 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Βοσκός & ζαχαροπλάστης μέσα στη φυλακή ο Ασημάκης Κατσούλας-Το χρονικό της φρίκης

Βοσκός & ζαχαροπλάστης μέσα στη φυλακή ο Ασημάκης Κατσούλας-Το χρονικό της φρίκης

Παραμονές Χριστουγέννων του 1993 είχε συλληφθεί ο Ασημάκης Κατσούλας, κατηγορούμενος για μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Παραμονές Χριστουγέννων αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Κατσούλας ήταν ο τελευταίος εκ των σατανιστών που βρισκόταν στη φυλακή, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν αφεθεί ελεύθεροι ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη. Πρώτη αποφυλακίστηκε, το 2001 η Δ. Μαργέτη και δεύτερος ο Μ. Δημητροκάλης, το 2013.

Satanistes1

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”

Τα Χριστούγεννα του 1993, τρία παιδιά πρωταγωνίστησαν σε μία υπόθεση που γράφτηκε με μαύρα γράμματα σε όλες τις εφημερίδες. «Οι σατανιστές της Παλλήνης» τους αποκάλεσαν τότε τα ΜΜΕ και τα άρθρα έσταζαν αίμα.

Επικεφαλής και «τελετάρχης» της συμμορίας των σατανιστών, ήταν ο Ασημάκης Κατσούλας, ενώ ο Δημητροκάλης ήταν παιδικός του φίλος και τον ακολούθησε. Στις σατανιστικές τελετές που έκανε η συμμορία σε Παλλήνη και Κορωπί, συμμετείχε και η Δήμητρα Μαργέτη, η οποία ήταν η φίλη του Κατσούλα. Οι βιασμοί και οι δολοφονίες είναι γνωστά και είχαν συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Πριν συλληφθούν, μέσα σε ένα χρόνο, βίασαν και δολοφόνησαν γυναίκες.

kats004

«Αφ’ ότου τελείωσα το Λύκειο άρχισα να ενδιαφέρομαι πιο σοβαρά για τη μαγεία και το πρώτο βιβλίο που αγόρασα είχε τον τίτλο “Νεκρονομικόν”, το οποίο αγόρασα από το βιβλιοπωλείο (…) Αφού διάβασα το βιβλίο αυτό χωρίς να τολμήσω να κάνω κάτι από αυτά που περιέγραφε, από το ίδιο βιβλιοπωλείο αγόρασα το δεύτερο βιβλίο με τίτλο “Κόκκινος Δράκος”. Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στη θεωρία της μαγείας. Από ένα βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη αγόρασα στη συνέχεια άλλα δύο βιβλία. Το ένα με τίτλο “Πρακτική Μαγεία” και το άλλο με τίτλο “Σολωμονική”» αυτό είναι ένα μέρος από την πρώτη κατάθεση του Κατσούλα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Πρωτοχρονιά του 1993.

Μετά στον Κορυδαλλό, μετά στη Χαλκίδα, μετά στην Πάτρα, μετά στη Λάρισα, μετά στην Κέρκυρα, μετά στο Μαλανδρίνο, ακολούθησαν κάποιες ενδιάμεσες μεταγωγές σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα και η πορεία του Κατσούλα ολοκληρώθηκε στις φυλακές Αγιάς των Χανίων.

satanistes2

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”

Το 2005 έγινε γνωστό από δημοσιεύματα ότι κατά τη διάρκεια μιας πενθήμερης άδειας που είχε λάβει έγινε καταγγελία ότι αποπειράθηκε να βιάσει μια νεαρή κοπέλα από την Αλβανία.

Οι γνώμες διχάστηκαν πολύ για τον κρατούμενο Κατσούλα. Άλλοι έλεγαν ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταλαβαίνει τι έχει γίνει, μπήκε στα μονοπάτια της μετάνοιας. Άλλοι λένε ότι πέρασε καιρός στη φυλακή για ν’ αρχίσει να μετανιώνει και ότι όσες φορές έκανε αναφορές δημοσίως στην αλλαγή του χαρακτήρα του το έκανε κυρίως για να επηρεάσει το δικαστήριο. Αυτό που έλεγαν δηλαδή και όταν πρωτοεμφανίστηκε η Δήμητρα Μαργέτη φορώντας σταυρό στο λαιμό. «Πλουσιόπαιδο και καλομαθημένο», μού είχε πει ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που τον έζησε αρκετά στις φυλακές της Λάρισας όπου και πέρασε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ποινής του. «Διάβαζε πολύ, άκουγε μουσική ήδη από τις αρχές του ’96 που ήρθε σε μας. Ήταν πολύ τυπικός με όλους και όλες τις διαδικασίες».

Όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλη ήταν η προσπάθεια του Ασημάκη Κατσούλα να αποδείξει ότι είχε διακόψει κάθε σχέση με το παρελθόν και ότι είχε επιστρέψει στον «κανονικό», τον δρόμο του Θεού. Όποια και αν ήταν η αλήθεια, ενδεικτική κίνηση ήταν ότι τη Μεγάλη Παρασκευή του 1996 ο Ασημάκης Κατσούλας μαζί με τον Κυριάκο Παπαχρόνη –καταδικασμένο για βιασμούς και δολοφονίες γυναικών που έμεινε στην ιστορία ως «Ο δράκος» – που ήταν ψάλτης στην εκκλησία των φυλακών, είχαν στολίσει τον Επιτάφιο. Και ένας παλιός συγκρατούμενός του στη Λάρισα είχε πει: «Έδινε την εντύπωση ότι περνούσε τελείως αθόρυβα από δίπλα σου, ήταν σαν να μην υπήρχε».

Satanistes5

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”

Ο Ασημάκης Κατσούλας, 45 ετών σήμερα, είναι πλέον ελεύθερος. Όπως γράφει το Έθνος οι δικαστές αποφάσισαν καθώς είχαν στα χέρια τους μια θετική πρόταση, καθώς δεν είχε παραβιάσει καμία από τις 32 άδειες που είχε λάβει. Επίσης δεν είχε σε βάρος του κανένα πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο Κατσούλας στις φυλακές είχε στο ενεργητικό του πάνω από 5.000 μεροκάματα. Από το ζαχαροπλαστείο και τις καλλιέργειες μέχρι την κτηνοτροφία.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λέγεται ότι ήταν σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο μαντρί που βρίσκεται έξω από τις φυλακές.

Κατά πληροφορίες ο Κατσούλας επιστρέφει στην Παλλήνη, είναι μνηστευμένος εδώ και καιρό και θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα την 1η και την 16η κάθε μήνα.

Με πληροφορίες από Έθνος και cnn.gr

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας