12:47 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό

Τη δυνατότητα τμηματικής υλοποίησης των εργασιών κατεδάφισης και των εγκαταστάσεων, κτιρίων και εν γένει κτισμάτων και κατασκευών, που βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε επίσης:

Facebook: Ειδική σήμανση σε ΜΜΕ κυβερνήσεων – Θα σβήνει αναρτήσεις

 

Η τροπολογία προβλέπει για την υλοποίηση των τμηματικών κατεδαφίσεων τη δυνατότητα έκδοσης περισσοτέρων αποφάσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ αναφέρεται ότι η εκτέλεση των κατεδαφίσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί εντός πενταετίας από την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων (οι οποίες επέχουν θέση άδειας κατεδάφισης).

Σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αναφέρεται και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις από το Γραφείο Ελληνικού και εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης, μετά την έκδοση των οποίων ή σε περίπτωση άπρακτης παρόδου της ανωτέρω προθεσμίας, επιτρέπεται η έναρξη των εργασιών κατεδάφισης. Οι διαπιστωτικές πράξεις δύναται να εκδίδονται ενιαίες για περισσότερα από ένα κτίρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο μεγατόνων : Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για το VAR ζητώντας άρση ασυλίας Παππά – Βασιλειάδη

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας