4:57 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νερό με 156 «ναι»

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νερό με 156 «ναι»

Με  τις ψήφους της ΝΔ πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, επί της αρχής ψήφισαν συνολικά 211 βουλευτές, εκ των οποίων οι 156 ψήφισαν «ναι», έναντι 55 που καταψήφισαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,  δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προχώρησε σε ξεκάθαρη διαβεβαίωση πως τα ύδατα παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο και δεν ιδιωτικοποιούνται.

Οι αναφορές του υπουργού προκλήθηκαν μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου ανοίγουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Yπουργείο Περιβάλλοντος: Η αλήθεια για το νερό μέσα από 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

«Ελληνικός Χρυσός»: Με τις κυβερνητικές ψήφους «πέρασε» το νομοσχέδιο από την αρμόδια επιτροπή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας