14:14 Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια

Υπερψηφίστηκε ο νέος νόμος πλαίσιο με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις», στη Βουλή.

Η ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε γύρω στις 22:30 το βράδυ έχοντας ξεκινήσει περίπου στις 20:00.

Ο νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής με τις θετικές ψήφους της πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα, με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει: «Δεν σας νομιμοποιούμε σήμερα. Δεν θα είμαστε εδώ όταν εσείς θα ψηφίζεται το έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση».

Σχολιάζοντας την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τη ψηφοφορία,η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τον κατηγόρησε ότι επέλεξε να δραπετεύσει για να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει τα 9 στα 10 άρθρα του νομοσχεδίου.

«Η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η περίτρανη απόδειξη ότι υπάρχει στις διατάξεις η κοινή λογική που απαιτεί η κοινωνία. Γιατί οι αλλαγές στην εκπαίδευση δεν έχουν αποχρώσεις. Γιατί πρέπει η Ελλάδα να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο γνώσης σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως.

 

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Α.Ε.Ι.

Κεραμέως προς ΣΥΡΙΖΑ: “Υπάρχει το ρητό, ξέρετε, που λέει, δεν έχετε τσίπα. Πείτε ένα συγνώμη”

 

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας