10:05 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Βουλή: Διορίζουν θυγατέρες -Οργιο ρουσφετολογικών διορισμών και μετατάξεων

Βουλή: Διορίζουν θυγατέρες -Οργιο ρουσφετολογικών διορισμών και μετατάξεων

Τις χειρότερες στιγμές του «παλαιοκομματικού» και «πελατειακού» κράτους θυμίζουν όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και ώρες στη Βουλή με τις εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, μετατάξεις και τροπολογίες.

Την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνωθούνται και… τσακώνονται για το ποιος θα… πρωτοπεράσει τροπολογία που να τον ευνοεί στην εκλογική του περιφέρεια, αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα ρουσφετιών.

Οπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news, δύο στελέχη της Βουλής σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον Νίκο Βούτση, φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους λίγα μόνο 24ωρα πριν η εθνική αντιπροσωπεία διαλυθεί για τις εκλογές, ενώ δεν λείπουν οι διορισμοί δημοσιογράφων στο κανάλι της Βουλής και μετατάξεις άλλων θυγατέρων υπουργών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα Dikaiologitika news, η πρώτη περίπτωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν τις τροπολογίες που κατέθεσαν να κόβονται λόγω «ηθικής τάξης» είναι της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ιδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο.

Η Β. Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Δούρου επί προεδρίας Ζ. Κωνσταντοπούλου και βέβαια είχε κάνει αναστολή της σύνταξης. Ήταν όμως και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Η απορία όλων είναι πώς γίνεται μία στενογράφος να τοποθετείται συντονίστρια σε ένα τόσο δύσκολο και με ανάγκη ιδιαίτερης γνώσης αντικείμενο όπως είναι ο φάκελος της Κύπρου. Η Τσακανίκα όμως είχε και άλλες δραστηριότητες.

Ηταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της. Η παραίτηση φυσικά έχει εξήγηση. Κι αυτό διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι ακριβώς η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της! Ο διορισμός αυτός έγινε αμέσως γνωστός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν να γίνουν και χοντρά παράπονα προς την ίδια.

 


Ακόμα, η Β. Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στην βιβλιοθήκη για τα οποία, σύμφωνα με το Dnews συζητείται ότι λάμβανε κι από εκεί κάποια αποζημίωση.

Την θυγατέρα της βόλεψε και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής) και την ίδια ημερομηνία. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που επίσης δημοσιεύουν τα Dnews , διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαίου.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία στη Βουλή, από το 2010 και μετά οι διορισμοί στη Βουλή ήταν ελάχιστοι και σε θέσεις ανάγκης, Συνολικά η Βουλή δεν είχε από τα μνημόνια και μετά πάνω από 60 με 70 συμβασιούχους ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ο αριθμός εκτινάχθηκε με την Βουλή να μετρά σήμερα μερικές εκατοντάδες.

Στις αποφάσεις των ημερών μπορεί να δει κανείς και μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από άλλο οργανισμό στη Βουλή. Ακόμα, γνωστός δημοσιογράφος που υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησης διορίστηκε στο κανάλι της Βουλής ενώ άλλος δημοσιογράφος που υπηρετούσε στο γραφείο των ΑΝΕΛ διορίζεται κι αυτός στο κανάλι της Βουλής.

Μετατάξεις ημετέρων από υπουργεία-περιφέρεια Αττικής στη Βουλή

Με οργιώδεις ρυθμούς εξακολουθεί η τακτοποίηση «ημετέρων» στη Βουλή -λίγες ημέρες πριν κλείσει ενόψει εκλογών -με ρουσφετολογικές μετατάξεις .

Μόνο τις τελευταίες ώρες, έχουν αναρτηθεί στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια τουλάχιστον 32 μετατάξεις από διάφορους φορείς, όπως τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών και την Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, συνεχίζονται σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων κι άλλων ειδικοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι μετακλητοί σε γραφεία υπουργών συνάπτουν ετήσιες και διετείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην «ευαίσθητη» προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει ουσιαστικά (τυπικά στις 10 Ιουνίου).

Εχει ενδιαφέρον επίσης να υπενθυμίσουμε πως 24 ώρες πριν, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης δήλωνε ότι ευελπιστεί ότι οι τροπολογίες που κατατίθενται «δεν θα είναι πολλές» ούτε θα έχουν «φωτογραφικό» χαρακτήρα..

Δείτε εδώ τις μετατάξεις!!!

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας