0:45 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Βραβεύτηκαν διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για τη συνδρομή τους σε Τουρκία και Τέμπη από το Δημοτικό Συμβούλιο

Βραβεύτηκαν διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για τη συνδρομή τους σε Τουρκία και Τέμπη από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τους διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στους φονικούς σεισμούς της Τουρκίας και στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών βράβευσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης στη σημερινή του συνεδρίαση.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν εκ μέρους της 2ης ΕΜΑΚ ο διοικητής Αριστείδης Κατιρτζίδης και ο αντιπύραρχος, Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης, ενώ από το ΕΚΑΒ την παρέλαβε η γιατρός, διευθύντρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Καραμπελίδου.

«Συνέβησαν δυστυχώς δύο τραγικά και πολύνεκρα συμβάντα που μας έφτασαν στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής μας κούρασης. Δύο συμβάντα που πρέπει να μας κάνουν να αναλογιστούμε ώστε να μην ξανασυμβεί δυστύχημα όμοιο με αυτό των Τεμπών αλλά και πως θα διαμορφώσουμε την τρωτότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουμε ζήσει ισχυρό σεισμό στο παρελθόν», είπε ο κ.Καραγεωργιάδης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο αντιπύραρχος πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι συνάδελφοι του δεν δούλεψαν «ως ήρωες όπως έγραψαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δουλέψαμε επαγγελματικά έχοντας ως όπλα μας την εκπαίδευση και την πολυετή μας εμπειρία».

Η κ.Καραμπελίδου από το ΕΚΑΒ είπε πως «ο ανθρώπινος πόνος έχει ξεχειλίσει. Αμφιβάλλουμε εάν ποτέ θα έρθει ο χρόνος της λησμονιάς. Μέσα στα συντρίμμια και τα συντρίμμια των ανθρώπινων ψυχών, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, προσπαθούμε κι εμείς με αυτοθυσία και άκρατο επαγγελματισμό» κλείνοντας με την ευχή «ποτέ ξανά μη χρειαστεί η βοήθειά μας».

Λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τα συγκεκριμένα τραγικά συμβάντα σε Τουρκία και Τέμπη είπε απευθυνόμενος προς τους διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ: «Είστε το στήριγμά μας. Δίνετε το παράδειγμα μίας Ελλάδας που μπορεί, μίας κοινωνίας που θέλει να ξεπεράσει παθογένειες. Να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό και να σταθεί αντάξια των προηγμένων κοινωνιών του κόσμου».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, δήλωσε υπερήφανος για τους Θεσσαλονικείς που δείχνουν την αλληλεγγύη τους και από την πρώτη στιγμή, σπεύδουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους σε κάθε δύσκολη στιγμή. Στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Μαρτυρία σοκ – Στο σταθμαρχείο Λάρισας τα βράδια «έκαναν πάρτι, έσβηναν φώτα, μουσικές, ουίσκι»

Κατερίνη: Γονείς μαθητή χτύπησαν καθηγητή και του έκαναν και μήνυση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας