23:48 Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Με …βραβεία «καταπολεμούσε» ο Νίκος Δένδιας το εμπόριο ναρκωτικών;

Με …βραβεία «καταπολεμούσε» ο Νίκος Δένδιας το εμπόριο ναρκωτικών;

Στις 15 Μαΐου 2013 από τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια είχε βραβευτεί -ο εφοπλιστής που πιάστηκε για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες με πλοίο του φορτωμένο με κοκαΐνη- Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της «Danaos Shipping Corporation Ltd», Γιάννης Κούστας για την προσφορά του Ιδρύματος στην Ελληνική Αστυνομία!

300 κιλά κοκαϊνη βρέθηκαν σε πλοίο του Γιάννη Κούστα. Δεύτερο συμβάν για τον εφοπλιστή

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών ΜΜΕ, στο πλοίο του Έλληνα πλοιοκτήτη DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd με σημαία Μάλτας που βρισκόταν στη Γένοβα, βρέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης, μετά από καταγγελία μελών του πληρώματος.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο ίδιο πλοίο, είχαν βρεθεί 121 κιλά κοκαΐνης, σε έλεγχο που έγινε στο Περού.

https://www.ereportaz.gr/eborio-koka%CE%90nis-apo-plio-tou-gianni-kousta/

Το πλοίο που μεταφέρει κοντέινερ, πριν φτάσει στην Γένοβα είχε περάσει από πολλά λιμάνια της Νότιας Αμερικής αλλά και της Ισπανίας. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές η ποσότητα της κοκαΐνης αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο δόσεις!

«Μέγας Ευεργέτης» της Ελληνικής Αστυνομίας!

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2013, στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, βραβεύτηκε ο κ. Ιωάννης Κούστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Danaos Shipping Corporation Ltd», για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια προς τον κ. Ι. Κούστα, για την ουσιαστική προσφορά του Ιδρύματος, τονίζοντας:

“Κύριε Κούστα, φίλε Γιάννη, κυρίες και κύριοι, άντρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν έχω καμία πρόθεση να βγάλω ένα τυπικό λογύδριο για την περίπτωση αυτή. Θα ήθελα να πω για δύο λεπτά το ιστορικό πίσω από αυτό που σήμερα συμβαίνει και να διατυπώσω και στον κ. Κούστα τα προσωπικά μου αισθήματα.

Όταν έγινε σε μένα η εξαιρετική τιμή να αναλάβω την πολιτική ηγεσία αυτού του Υπουργείου, το πρώτο αδιέξοδο το οποίο κληθήκαμε όλοι να αντιμετωπίσουμε, ήταν το μεταναστευτικό. Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, το οποίο στην πραγματικότητα διέλυε την ελληνική κοινωνία, εάν δεν έκλεινε ο Έβρος. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Είναι σαν να προσπαθείς να γεμίσεις ένα τρύπιο βαρέλι. Ήταν μία αέναη διαδικασία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο Αρχηγός τότε σχεδίασε την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ, που είναι τμήμα της ευρύτερης επιχείρησης ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ. Τμήμα αυτού του σχεδιασμού ήταν η δυνατότητα θωράκισης του ίδιου του Έβρου. Το χερσαίο κομμάτι, όπως ξέρετε, υπήρχε ο φράχτης, υπήρχαν οι κάμερες, αλλά το υδάτινο κομμάτι ήταν αφύλακτο. Τα οικονομικά μας τα γνωρίζετε. Εδώ έρχεται ο ρόλος του κ. Γιάννη Κούστα. Ο κ. Κούστας είχε την ευγένεια και την καλοσύνη να μας προσφέρει το απαραίτητο εργαλείο για να κλείσουμε την ποτάμια κοίτη του Έβρου, τα φουσκωτά.

Και το έκανε σε ταχύτατο χρόνο, ανέλαβε ο ίδιος, παρήγγειλε, βρήκε την εταιρεία, μετέφερε, παρέδωσε και μας έδωσε το απαραίτητο εργαλείο για να πετύχουμε αυτό που σήμερα έχουμε πετύχει. Ο Έβρος να είναι απολύτως κλειστός. Τα στατιστικά, όσοι ασχολούνται με το μεταναστευτικό τα ξέρουν. Θα μου επιτρέψετε να σας πω έναν αριθμό μόνο, τον οποίο λέω πάντοτε. Πριν ξεκινήσουμε, στις 2 Αυγούστου μπήκαν από τον Έβρο 416 άτομα. Τώρα που συζητάμε, από όλη αυτήν την περιοχή, δεν μπαίνει παρά ένας-δύο.

Το πρόβλημα για το μεταναστευτικό τώρα έχει μετακινηθεί στα θαλάσσια σύνορα. Δεν είναι αντικείμενο δικό μας, είναι αντικείμενο του Λιμενικού Σώματος. Εσείς, οι γυναίκες και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, το καθήκον σας απέναντι στην Ελληνική Δημοκρατία το κάνατε. Ο Έβρος έκλεισε, αλλά αυτό έγινε γιατί και άλλοι άνθρωποι, που δεν είχαν το θεσμικό καθήκον, δεν είχαν ορκιστεί στο Σύνταγμα και τους Νόμους, όμως παραταύτα, από πατριωτισμό, προσέφεραν εκείνα τα οποία χρειάζονταν για να πετύχουμε το αποτέλεσμα το οποίο έχουμε πετύχει.

Κύριε Κούστα, εγώ δεν σας εγνώριζα. Είμαι ευτυχής, γιατί είχα την ευκαιρία αυτή. Θα ήθελα από βάθος καρδιάς και εξ ονόματος και του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο γι’ αυτή καθαυτή τη δωρεά, που υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες που εξήγησα ήταν χρησιμότατη, αλλά κυρίως γιατί αποδεικνύετε ότι στις στιγμές κρίσης υπάρχει άδολος πατριωτισμός και ότι η χώρα αυτή, στη στιγμή της έσχατης δυσκολίας της μπορεί να βασίζεται στους ανθρώπους αυτούς, που η ικανότητά τους -δεν θέλω να πω η τύχη- τους βοήθησε να έχουν στη διάθεσή τους τα οικονομικά μέσα, τα οποία η πατρίδα πολλές φορές στην ιστορία της στερείται. Σας ευχαριστώ από καρδιάς θερμότατα ».

Διαβάστε περισσότερα:

http://adiakritos.gr/vravia-katapolemouse-o-nikos-dendias-eborio-narkotikon/

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας