22:17 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Βράζουν στην ΕΡΤ με τις περικοπές!

Βράζουν στην ΕΡΤ με τις περικοπές!

Καζάνι που βράζει θυμίζει η ΕΡΤ, καθώς εντελώς ξαφνικά προέκυψαν απίστευτες απαιτήσεις από τους εργαζομένους που προσλήφθηκαν όταν άνοιξε η δημόσια τηλεόραση έπειτα από το λουκέτο που επιχείρησε να της βάλει οριστικά και αμετάκλητα ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι υπάλληλοι που γύρισαν στο Ραδιομέγαρο επέστρεψαν στις δουλειές τους με τον ονομαστικό μισθό που είχαν πριν πέσει το μαύρο στους τηλεοπτικούς δέκτες. Έπειτα από 10 χρόνια, όμως, οι εργαζόμενοι μετατράπηκαν σε οφειλέτες. Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο φέρεται να επικαλείται η διοίκηση της ΕΡΤ, έπρεπε να υπογράψουν συμβάσεις με χαμηλότερες μηνιαίες αποδοχές.

Η διαφορά είναι μεγάλη στις περισσότερες περιπτώσεις. Ειδικά όταν αναφερόμαστε για ανθρώπους που έφτασαν, πλέον, στα όρια της συνταξιοδότησης και πριν από τη διακοπή του σήματος αμείβονταν με χρήματα βάσει των συλλογικών συμβάσεων και της προϋπηρεσίας τους.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται σε διάφορα γραφεία, αλλά και στους διαδρόμους, υπάρχουν εργαζόμενοι που καλούνται να επιστρέψουν τουλάχιστον 50.000 ευρώ. Σκεφτείτε ότι κάποιος έπαιρνε 1.200 ευρώ και του λένε ότι κακώς υπέγραψε τέτοια σύμβαση και πως οι αποδοχές του έπρεπε να φτάνουν τα 700 ευρώ. Άρα, πρέπει να επιστρέψει 500 ευρώ για καθέναν από τους περίπου 120 μήνες που έχουν μεσολαβήσει μέχρι τώρα. Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;

Από την ΕΡΤ φέρονται να τους έχουν πει ότι δεν γίνεται κάτι, διότι οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ανατρέπονται. Τα πράγματα, μάλιστα, μπερδεύονται ακόμα περισσότερο, διότι οι περισσότεροι αγνοούσαν αυτή την παράμετρο και δεν ξέρουν εάν έχουν, πλέον, δικαίωμα προσφυγής. Οι περισσότεροι, βέβαια, ήδη απευθύνθηκαν σε δικηγόρους, ενώ φέρεται να έπεσε στο τραπέζι και μία σκέψη για κοινή προσφυγή.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε έξαλλη με την οικογένεια του συζύγου της γιατί αγνοούν τα γενέθλια του γιου τους – «Το παιδί έχει γεννηθεί ίδια μέρα με την πεθερά της»

Η «Σκορπιός είναι για σένα» επέστρεψε – Λύθηκε η παρεξήγηση με την ιδιοκτήτρια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας