9:30 Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Βρετανία: Άδεια ράφια και ουρές στα πρατήρια καυσίμων

Βρετανία: Άδεια ράφια και ουρές στα πρατήρια καυσίμων

Πληθαίνουν από το πρωί οι αναφορές και οι εικόνες στο διαδίκτυο από ουρές που σχηματίζουν στα πρατήρια καυσίμων οχήματα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της Βρετανίας και της βιομηχανίας ενέργειας προς τους οδηγούς ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε καύσιμα.

Ο πανικός που τείνει να δημιουργηθεί, ωστόσο, και εξηγεί τις ουρές, έχει προκύψει μετά από τις ανακοινώσεις των εταιρειών BP, Esso και Tesco πως δεν μπορούν να ανεφοδιάσουν ορισμένα από τα πρατήριά τους λόγω έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων.

Την ίδια ώρα, η βρετανική ομοσπονδία λιανικού εμπορίου διαμηνύει προς την κυβέρνηση ότι Η χώρα έχει περιθώριο 10 ημερών για να σώσει τα Χριστούγεννα και να αντιμετωπίσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να σπεύσουν πανικόβλητοι να προμηθευτούν προϊόντα καθώς η Βρετανία δεν οδεύει και πάλι προς ένα «χειμώνα δυσαρέσκειας» της δεκαετίας του 1970 με απεργίες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καθησύχασε κυβερνητικός αξιωματούχος της Βρετανίας.

Υπό το κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί, καθώς η έλλειψη οδηγών φορτηγών έχει οδηγήσει και σε ελλείψεις τροφίμων στα ράφια των καταστημάτων, οι αρμόδιοι υπουργοί παρευρέθηκαν σε  έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα εξετάζοντας  μια σειρά εναλλακτικών επιλογών, ακόμα και τη συνδρομή του στρατού με κάποιο τρόπο, για να αντιμετωπιστεί η  έλλειψη οδηγών φορτηγών,  αλλά και να προσελκύσει και πάλι πίσω στην αγορά πρώην εργαζομένους, εν μέσω προειδοποιήσεων από τη βιομηχανία τροφίμων ότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες μπορεί να καταρρεύσουν ενόψει των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμη

Σε κίνδυνο τα Χριστούγεννα των Βρετανών

Αραιά ή άδεια ράφια στα καταστήματα στη Βρετανία λόγω Brexit και covid

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας