Βρετανία: Άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία ο κοροναΐός

Βρετανία: Άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία ο κοροναΐός

Ο υπουργός υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο κοροναΐός έχει εξελιχθεί σε επιδημία που είναι σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία.Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός.

“Τα μέτρα για τη δημόσια υγεία που περιγράφονται στους κανονισμούς θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος καθυστέρησης ή αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του ιού”, πρόσθεσε το υπουργείο.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας όρισε τα νοσοκομεία Arrowe Park και Kents Hill Park ως χώρους “απομόνωσης” και την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα αλλά και την πρωτεύουσά της Γουχάν “μολυσμένες περιοχές”.

Η χώρα είχε ανακοινώσει την προηγούμενη βδομάδα ότι θα διαθέσει δημόσια διαγνωστικά τεστ για τον ιό σε 12 εργαστήρια, αυξάνοντας έτσι την διαγνωστική ικανότητα σε ύποπτα δείγματα από τα περίπου 100 σε 1.000 ημερησίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας η διάθεση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται σε 12 εργαστήρια. Μέχρι στιγμής η δυνατότητα του διαγνωστικού τεστ υπήρχε μόνο σε ένα εργαστήριο στο Λονδίνο, αλλά η νέα εξέλιξη διασφαλίζει ότι θα μπορεί να γίνεται στο εξής στα υπόλοιπα εργαστήρια όπου προβλέπεται να διατεθεί στην Αγγλία, την Σκοτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία.

Ο κορωνοϊός και οι στόχοι με το τεστ
«Για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα είναι έτοιμη για περαιτέρω περιστατικά και για να επιταχύνουμε τον χρόνο από τη λήψη ενός δείγματος μέχρι το αποτέλεσμα στο εργαστήριο, το τεστ θα διεξάγεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό σε όλη την Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία. Αυτό αυξάνει τη δυνατότητα διαγνωστικών τεστ σε πάνω από 1.000 άτομα την ημέρα για την Αγγλία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Σχόλια