11:26 Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Βρετανία: Η πυροσβεστική του Λονδίνου κατηγορείται για ρατσισμό

Βρετανία: Η πυροσβεστική του Λονδίνου κατηγορείται για ρατσισμό

Για «τοξικό» περιβάλλον το οποίο επέτρεπε καταχρήσεις και εκφοβισμό κατηγορείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, με αναφορές σε ρατσιστικές και μισογυνιστικές συμπεριφορές αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα.

Η ηγεσία της Πυροσβεστικής δηλώνει πως στο εξής θα επιδεικνύει «μηδενική ανοχή» σε τέτοια φαινόμενα.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου (LFB) ζήτησε πέρσι τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, μετά την αυτοκτονία ενός 21χρονου πυροσβέστη, ο οποίος υποστήριζε ότι οι συνάελφοί του τον παρενοχλούσαν, επειδή καταγόταν από την Καραϊβική.

Αφού συνέλεξαν περισσότερες από 2.000 μαρτυρίες από πρώην και νυν μέλη του σώματος, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επικρατούσε «θεσμικός μισογυνισμός και ρατσισμός», όπως ανέφερε στο Twitter ο Ναζίρ Αφζάλ, πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής της έρευνας, τα συμπεράσματα της οποία θα δοθούν προσεχώς στη δημοσιότητα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για παράδειγμα την περίπτωση ενός μουσουλμάνου πυροσβέστη, στις τσέπες του οποίου ορισμένοι συνάδελφοί του έβαζαν μπέικον και λουκάνικα.

Άλλοι ούρησαν στο κράνος μιας γυναίκας, ενώ άνδρες πυροσβέστες κορόιδευαν μια γυναίκα συνάδελφό τους για το βάρος της, μιμούμενοι τον θόρυβο που κάνει ένα φορτηγό. Ένας μαύρος πυροσβέστης βρήκε έναν βρόχο στο ερμάριό του.

«Οι διακρίσεις, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση εδώ και η Πυροσβεστική, αρχής γενομένης από σήμερα, θα καταστήσει σαφές ποιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και ποιες θα έχουν συνέπειες», ανέφερε ο επικεφαλής της, ο Άντι Ρόου, ο οποίος θέλει “να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των πυροσβεστών και με τις κοινότητες τις οποίες υπηρετούμε”.

Ακολουθώντας τις συστάσεις της ερευνητικής επιτροπής, ο Ρόου σκοπεύει να εφαρμόσει μια πολιτική “μηδενικής ανοχής” επιβάλλοντας κυρώσεις. Οι πυροσβέστες θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν κάμερες επάνω τους όταν έρχονται σε επαφή με το κοινό ενώ θα κάνουν και μαθήματα ευαισθητοποίησης.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη στη Βρετανία, με 5.000 μέλη. Οι γυναίκες είναι περίπου 500 και οι πυροσβέστες που προέρχονται από μειονότητες είναι λιγότεροι από 500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατροπή στην αιτία θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Europol: 44 συλλήψεις μελών “ενός δικτύου μεταξύ των πιο επικίνδυνων” της ΕΕ

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας