21:01 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Βρετανία: Σάλος με το άλογο του πρίγκιπα Oυίλιαμ. Ντοπαρισμένο ή τραυματισμένο;

Βρετανία: Σάλος με το άλογο του πρίγκιπα Oυίλιαμ. Ντοπαρισμένο ή τραυματισμένο;

Χάμος έχει προκληθεί στη Βρετανία με το άλογο του πρίγκιπα Oυίλιαμ. Ολα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε με την πρόβα που έκανε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για το Trooping The Colour.

Το μαύρο άλογο το οποίο ίππευε λοιπόν στην πρόβα ο Δούκας του Κέιμπριτζ, , με το όνομα Τζορτζ, είχε κατεβασμένο το κεφάλι του και κάπως έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση στα βρετανικά μέσα για το άλογο.

Μια ανώνυμη πηγή που μίλησε στην Daily Mail είπε ότι «το άλογο του Ουίλιαμ μοιάζει ναρκωμένο. Το κεφάλι του είναι στο πάτωμα. Είναι ντροπή».

Από την άλλη πλευρά η PETA, μία οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων άφησε να εννοηθεί ότι το άλογο ενδεχομένως να ήταν τραυματισμένο ή να πονούσε. Συγκεκριμένα, η Ελίζα Άλεν, αντιπρόεδρος της PETA, δήλωσε  ότι «μερικές φορές τα άλογα χαμηλώνουν το κεφάλι τους ή κινούνται περίεργα όταν πονανε ή είναι τραυματισμένα».

Παρά τα όσα υποστήριξε η PETA και η στρατιωτική πηγή που επικαλείται η Daily Mail, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάτι δεν πήγαινε απαραίτητα καλά με το άλογο του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Η Αλεν δήλωσε: «Επειδή τα άλογα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για ιπποδρομίες, είναι πολύ νευρικά και τρομάζουν εύκολα από το θόρυβο και την απροσδόκητη αναστάτωση, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να ξεφύγουν, οι χειριστές κάποιες φορές χορηγούν ηρεμιστικά στα ζώα πριν από δημόσιες επιδείξεις – ένα σημάδι ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν τα άλογα σε μεγάλες παρελάσεις.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει εδώ, καθώς μερικές φορές τα άλογα χαμηλώνουν το κεφάλι τους ή κινούνται περίεργα όταν είναι πονεμένα ή τραυματισμένα.

Αλλά τα άλογα δεν πρέπει να τίθενται σε κίνδυνο. Η έκθεση αυτών των μεγάλων, συχνά νευρικών ζώων σε καταστάσεις που μπορεί να τα τρομάξουν, θέτοντας έτσι τα ίδια, τον αναβάτη και το κοινό σε κίνδυνο τραυματισμού, πρέπει να σταματήσει».

Εκπρόσωπος του Clarence House αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα άλογα που συμμετέχουν σε τέτοιες παρελάσεις υποβάλλονται σε ειδική εκπαίδευση ώστε να μην αντιδρούν στον θόρυβο και το συνωστισμό. Πρέπει επίσης να αισθάνονται άνετα να στέκονται ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να συνηθίζουν το βάρος του επιπλέον εξοπλισμού.

Η παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχει το εν λόγω άλογο με τον Ουίλιαμ ως αναβάτη θα γίνει στις 2 Ιουνίου για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Διαβάστε επίσης

Ο Τζόνσον θα τιμήσει σήμερα τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου

Ποιους απέκλεισε η Βασίλισσα Ελισάβετ από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας