0:50 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βρετανία: Στον "πάγο" η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 68

Βρετανία: Στον "πάγο" η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 68

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα λάβει απόφαση για το αν θα προωθήσει την ημερομηνία κατά την οποία η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στα 68 έτη παρά μόνο μετά από τις εκλογές που αναμένονται το επόμενο έτος.

Η ηλικία κρατικής σύνταξης, η νωρίτερη που μπορεί να αρχίσει κάποιος να λαμβάνει συνταξιοδοτικές πληρωμές με δημόσια χρηματοδότηση, είναι επί του παρόντος 66 ετών και έχει προγραμματιστεί να αυξηθεί στα 67 μεταξύ 2026 και 2028 και στη συνέχεια στα 68 μεταξύ 2044 και 2046.

Μια αναθεώρηση της ηλικίας συνταξιοδότησης που ανατέθηκε από την κυβέρνηση το 2017 πρότεινε τη μετατόπισή της μεταξύ 2037 και 2039. Η κυβέρνηση είναι νομικά υποχρεωμένη να αναθεωρεί την ηλικία συνταξιοδότησης στο κράτος κάθε 6 χρόνια.

Ο Μελ Στράιντ, υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, είπε στο κοινοβούλιο ότι ενώ η κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα της προγραμματισμένης αύξησης στα 67, το επίπεδο αβεβαιότητας σχετικά με τα δεδομένα για το προσδόκιμο ζωής, τις αγορές εργασίας και τα δημόσια οικονομικά, σήμαινε μια απόφαση για η αύξηση σε 68 θα καθυστερούσε.

“Ως εκ τούτου, σχεδιάζω μια περαιτέρω αναθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί εντός δύο ετών από το επόμενο κοινοβούλιο για να εξετάσει ξανά την άνοδο στα 68”, είπε ο Στράιντ.

“Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αλλάξει την υφιστάμενη νομοθεσία πριν από την ολοκλήρωση της επόμενης αναθεώρησης”.

Η κρατική σύνταξη είναι επί του παρόντος 185,15 λίρες (228,53 δολάρια) την εβδομάδα, για όσους συμπλήρωσαν την ηλικία συνταξιοδότησης μετά τις 6 Απριλίου 2016 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,1% τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Η Γερουσία ενέκρινε την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, εν μέσω διαδηλώσεων

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατήργησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας