5:55 Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Βρετανία: Συγκεντρώνουν επιστολές για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Συγκεντρώνουν επιστολές για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον

Εντείνεται η δυσαρέσκεια στη Βρετανία για τα πάρτι που διοργανώνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο του lockdown, σε μερικά από τα οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της Mirror, αποκαλύπτεται ότι κάθε Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ ενθαρρύνονταν από τον ίδιο τον Τζόνσον να «εκτονώνονται» μέσω της οινοποσίας παρότι απαγορεύονταν αυστηρά οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, έχουν ήδη κατατεθεί 35 από τις 54 επιστολές που είναι απαραίτητες για να προκληθεί ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Στο πλαίσιο αυτό, η λεγόμενη επιχείρηση «σώστε τον μεγάλο σκύλο» έχει να κάνει με την απεμπλοκή από την εν λόγω πολιτική κρίση.

Έτσι, σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε η αποστολή του ναυτικού στο στενό της Μάγχης για την αποτροπή των εισερχόμενων παράτυπων μεταναστών. Έπειτα, αποφασίστηκε το πάγωμα του τέλους εισφοράς στο BBC, πολιτική που, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε καταστροφική από την αντιπολίτευση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι υπουργοί κρατούν ακόμη αποστάσεις ασφαλείας έως ότου τουλάχιστον βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Όχι σε παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον λέει ο πρόεδρος των Συντηρητικών

Ο Μπόρις Τζόνσον παλεύει για την πολιτική του επιβίωση μετά το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας