5:22 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Βρήκαν πλανήτη κοντά στη Γη που μπορεί να κατοικηθεί! (φωτό)

Βρήκαν πλανήτη κοντά στη Γη που μπορεί να κατοικηθεί! (φωτό)

Και το όνομα αυτού: Ross 128 b. Είναι ο πλανήτης που βρέθηκε κοντά στην γη και μπορεί να αναπτυχθεί ζωή σε αυτόν. Ο νεοανακαλυφθείς εξωπλανήτης είναι ο δεύτερος πιο κοντινός στο ηλιακό μας σύστημα, μόλις 11 έτη φωτός μακριά. 

Ο πλανήτης έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Γη και μπορεί να έχει μια παρόμοια θερμοκρασία επιφάνειας, καθιστώντας τον έναν εύκρατο κόσμο που θα μπορούσε να στηρίξει τη ζωή.

Κάθε 9,9 ημέρες, ολοκληρώνει μία τροχιά γύρω από το αστέρι του, Ross 128, το οποίο είναι γνωστό ως κόκκινο αστέρι νάνος: Είναι πιο κρύα, πιο αχνά και πιο κοινά αστέρια που βρίσκονται στο σύμπαν.

Λόγω της άφθονης φύσης τους και του γεγονός πως έχουν βρεθεί κι άλλοι εξωπλανήτες γύρω από αυτά τα είδη αστεριών, οι κόκκινοι νάνοι μελετώνται και παρατηρούνται με αυξανόμενη συχνότητα, με την ελπίδα να βρεθούν περισσότεροι εξωπλανήτες.

Ο Ross 128 b είναι 20 φορές πιο κοντά στο αστέρι του από ό, τι η Γη είναι στον ήλιο, αλλά επειδή το αστέρι είναι μικρό, αχνό και δροσερό, ο πλανήτης θα εξακολουθεί να έχει μια δυνητικά καλή θερμοκρασία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας