0:10 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

«Βρώμικα» παιχνίδια για ΟΠΑΠ

«Βρώμικα» παιχνίδια για ΟΠΑΠ

Μια νέα πτυχή του ακανθώδους θέματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ ανέδειξαν την Πέμπτη οι Financial Times,  μια στιχομυθία μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Κώστα  Λουρόπουλου και του επικεφαλής της επενδυτικής κοινοπραξίας Emma Delta, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σε e-mail που εξασφάλισαν οι Financial Times,  το οποίο έχει ως αποστολέα τον κ. Λουρόπουλο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ παραπονείται από την πίεση που δέχεται από τον κ. Μελισσανίδη, από τον οποίο, όπως αναφέρει ο ίδιος, δέχθηκε σειρά τηλεφωνημάτων.

«Με προσέβαλε», αναφέρει ο κ. Λουρόπουλος, «όπως συνέβη και ορισμένες φορές στο παρελθόν». «Εάν τολμήσεις να υπογράψεις (τη συμφωνία με την Intralot και τα λαχεία), θα σου κόψω το κεφάλι», φέρεται να είπε ο κ. Μελισσανίδης στον κ. Λουρόπουλο, σύμφωνα με το μήνυμα e-mail του τελευταίου.

Όλα αυτά συνέβησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, στις 20 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία Emma Delta έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ προσφέροντας 652 εκατ. ευρώ αλλά δεν προχωρεί στην υπογραφή της σύμβασης καθώς θέλει να ακυρωθούν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με τα Λαχεία και την Intralot.

Μετά από την αποκάλυψη των Financial Times οι εξελίξεις επιταχύνονται και η κυβέρνηση καλείται να λάβει θέση, κάτι που αποφεύγει επιμελώς να πράξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, πετώντας παράλληλα το μπαλάκι στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Στέλιο Σταυρίδη.

Oι απαντήσεις από ΟΠΑΠ και Emma Delta

«Οι αναφορές του άρθρου των Financial Times, στις οποίες εμπλέκεται το όνομά μου, αφορούν επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς», επισημαίνει σε  δήλωση του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

Από την πλευρά της, η Εmma Delta με ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι έτοιμη να επενδύσει στον ΟΠΑΠ: «Η Εmma Delta θα ήθελε να επαναλάβει ότι, αντίθετα με πρόσφατα παραπλανητικά δημοσιεύματα και φημολογίες δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να παρέμβει στις υπάρχουσες ή επικείμενες νόμιμες συμφωνίες του ΟΠΑΠ.

Η μοναδική ανησυχία της Emma Delta είναι να διασφαλίσει πως το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συμφωνίες του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα μέρη. Με βάση την «προστασία» αυτού του νομικού πλαισίου, η Emma Delta είναι έτοιμη να προχωρήσει και επενδύσει στον ΟΠΑΠ και να δημιουργήσει μια διατηρήσιμη και καλά διοικούμενη επιχείρηση που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Να υπενθυμίσουμε ότι η  Emma Delta έχει κερδίσει το διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ προσφέροντας 652 εκατ. ευρώ αλλά δεν προχωρεί στην υπογραφή της σύμβασης καθώς θέλει να ακυρωθούν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με την Intralot.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας