3:51 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

VTB: Κυβερνοεπίθεση "άνευ προηγουμένου" στη Νο2 τράπεζα της Ρωσίας

VTB: Κυβερνοεπίθεση "άνευ προηγουμένου" στη Νο2 τράπεζα της Ρωσίας

Η VTB, η Νο2 τράπεζα της Ρωσίας, δέχθηκε τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία της, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, προειδοποιώντας για προσωρινή δυσκολία πρόσβασης στην εφαρμογή για κινητά και στον ιστότοπό της, αλλά διαβεβαιώνοντας τους πελάτες ότι τα δεδομένα τους παραμένουν ασφαλή.

Η κρατική VTB δήλωσε ότι απέκρουσε μια επίθεση DDoS, κατά την οποία οι χάκερ προσπαθούν να φορτώσουν ένα δίκτυο με ασυνήθιστα μεγάλο όγκο κίνησης δεδομένων προκειμένου να το “παραλύσουν”.

“Η τεχνολογική υποδομή της τράπεζας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον κυβερνοχώρο από το εξωτερικό”, ανέφερε η VTB σε ανακοίνωσή της. “Η μεγαλύτερη όχι μόνο φέτος, αλλά σε όλο το διάστημα που λειτουργεί η τράπεζα”.

Η VTB δήλωσε ότι η πλειονότητα των επιθέσεων προερχόταν από το εξωτερικό, αλλά εξέφρασε την ανησυχία της ότι η κίνηση αυτή προέρχοεται από ρωσικές διευθύνσεις IP. Όπως ανακοίνωσε, θα παραδώσει όλες τις αναγνωρισμένες ρωσικές διευθύνσεις IP στις αρχές.

Ρωσικές κυβερνητικές οντότητες και κρατικές εταιρείες έχουν στοχοποιηθεί με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, με τους ιστότοπους του Κρεμλίνου, του αερομεταφορέα Aeroflot και της τράπεζας Sberbank να είναι μεταξύ εκείνων που έχουν παρουσιάσει προσωρινά προβλήματα πρόσβασης.

Στο μεταξύ, οι φιλορώσοι χάκερς ανέλαβαν την ευθύνη ή κατηγορήθηκαν για επιθέσεις σε ιστότοπους και υποδομές σε χώρες όπως η Λιθουανία, η Νορβηγία και οι Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλβανία: Διέρρευσαν τα στοιχεία 800 πρακτόρων μετά από «κυβερνοεπίθεση του Ιράν»

Ουκρανία: Η Energoatom καταγγέλλει ρωσική κυβερνοεπίθεση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας