17:32 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

ΒΒC: Το τελευταίο που θες για έργο του Πικάσο είναι να πέσει- Διεθνής διασυρμός για την πτώση του πίνακα

ΒΒC: Το τελευταίο που θες για έργο του Πικάσο είναι να πέσει- Διεθνής διασυρμός για την πτώση του πίνακα

Η είδηση για την ανάκτηση των κλεμμένων έργων του Πικάσο και του Μοντριάν έκανε το γύρο του κόσμου. Όμως, το ίδιο ισχύει και για τη στιγμή που ο ένας πίνακας έπεσε στο πάτωμα, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων.

Η είδηση που φέρνει τη χώρα μας αντιμέτωπη με τον διεθνή διασυρμό «φιγουράρει» στα πρώτα θέματα της ιστοσελίδας του BBC. «Picas-no! Ο πίνακας που ανακτήθηκε γλιστρά στο έδαφος», είναι ο τίτλος για το βίντεο με το ντροπιαστικό στιγμιότυπο.

Το πρωί της Τρίτης οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκαναν κοινές δηλώσεις για την ανάκτηση των δύο πινάκων, το έργο του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Γυναικείο κεφάλι» και εκείνο του Πιέτ Μοντριάν με τίτλο «Ανεμόμυλος Στάμμερ».

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δύο πίνακες ενώπιον των δημοσιογράφων, για πρώτη φορά μετά την κλοπή τους από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012. Όμως, το έργο του Πικάσο- αυτό που ο σπουδαίος ζωγράφος είχε δωρίσει στον ελληνικό λαό ως τιμητική προσφορά για τη γενναία αντίσταση κατά τη διάρκεια της κατοχής- γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα.

«Το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να σου πέσει. Ιδιαίτερα ένας που ανακτήθηκε έπειτα από εννέα χρόνια», ήταν το καυστικό σχόλιο του BBC για το συμβάν.

Διαβάστε ακόμη 

Εθνική Πινακοθήκη: Ο δράστης είχε προσπαθήσει να πουλήσει τον πίνακα του Πικάσο στο εξωτερικό – Υπάρχει και συνεργός

Κλοπή Πικάσο: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο 49χρονος – Βίντεο με την πτώση του πίνακα στην ΓΑΔΑ (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας