7:50 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Wikileaks: Το σχέδιο υπονόμευσης Σάντερς

Wikileaks: Το σχέδιο υπονόμευσης Σάντερς

Η Ντέμπι Γουόσερμαν Σουλτς, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (ΕΕΔ), αλλά και ανώτατοι αξιωματικοί, ακολουθούσαν σχέδιο υπονόμευσης και παραγκωνισμού της καμπάνιας του Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φώς το Wikileaks.

Σε ηλεκτρονική αλληλογραφία από της 21 Μαΐου, γίνεται λόγος για την διασπορά της προπαγάνδας πως η καμπάνια του γερουσιαστή υπήρξε ένα “χάος”. Συγκεκριμένα, καλείται η πρόεδρος να επιπλήξει ανοιχτά τον Σάντερς, με αφορμή κάποια παράλειψη ή λάθος κίνηση κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών.

Σε άλλη επικοινωνία, εμφανίζεται ανώτατο στέλεχος να βάζει την ιδέα της αμφισβήτησης των θρησκευτικών πεποιθήσεων του υποψηφίου από το Βερμόντ. Χωρίς να τον κατονομάζει, κάνει λόγο για έναν άνδρα με “εβραϊκή καταγωγή” που ο ίδιος πιστεύει πως είναι άθεος! “Αν και ίσως δεν κάνει τη διαφορά, αλλά μπορούμε να βάλουμε κάποιον να τον ρωτήσει για τα θρησκευτικά του πιστεύω στο Κεντάκι και την Ανατολική Βιρτζίνια;” σημειώνεται στην αλληλογραφία, αναφορικά με τις επικείμενες προκαταρκτικές εκλογές σε εκείνες τις πολιτείες.

Άλλωστε και σε επίσημες τοποθετήσεις της, η πρόεδρος της ΕΕΔ, είχε φροντίσει να πάρει θέση υπέρ του ενός υποψηφίου, πράγμα μάλλον άκομψο δεδομένης της θέσης της, λέγοντας πως “ο Σάντερς δεν πρόκειται να γίνει πρόεδρος” και ότι “δεν αντιλαμβάνεται” το δημοκρατικό κόμμα.

Η κα. Γουσερμαν μάλιστα, δεν δίστασε, σύμφωνα πάντα με τα αρχεία και το thehill.com (ιστοσελίδα των Δημοκρατικών που στήριξε την υποψηφιότητα Sanders) να παρέμβει και στα ΜΜΕ, ζητώντας από τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του NBC να βάλει ένα τέλος στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της συμπαρουσιάστριας του πρωινού μαγκαζίνο του σταθμού Μίκα Μπρεζίνσκι προς την πρόεδρο της ΕΕΔ, να παραιτηθεί.

Στην αντεπίθεση ο Σάντερς

Άμεση ήταν η αντίδραση του γερουσιαστή στις αποκαλύψεις, ο οποίος και κάλεσε την πρόεδρο της επιτροπής να παραιτηθεί. “Νομίζω πως πρέπει να παραιτηθεί, τελεία. Και πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν νέο πρόεδρο που θα μας οδηγήσει σε νέα κατεύθυνση” σημείωσε ο Σάντερς.

Ο Μπέρνι Σάντερς είχε τονίσει εξ αρχής τις τάσεις εντός του κόμματος να υπονομευτεί η προσπάθειά του και να “δοθεί ως δαχτυλίδι”, το χρίσμα στη Χίλαρι Κλίντον. “Νομίζω πως το έχω αναφέρει εδώ και πολύ καιρό πως η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών δεν λειτουργούσε δίκαια – πως υποστήριζαν την Κλίντον. Οπότε, ότι ανέφερα έξι μήνες νωρίτερα, αποδεικνύεται γεγονός” κατέληξε ο Σάντερς.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας