22:37 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


WSJ: «Ο Μπάιντεν ακύρωσε συνάντηση με τον Σολτς για να πάει για ύπνο»

WSJ: «Ο Μπάιντεν ακύρωσε συνάντηση με τον Σολτς για να πάει για ύπνο»

Kατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 το 2022, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς επειδή έπρεπε να πάει για ύπνο, αναφέρει ένα ακόμα δημοσίευμα που εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Ο κύκλος του 81χρονου Προέδρου προσπάθησε να κρατήσει μυστικά τα σημάδια γήρανσης που παρουσιάζει ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με αποκαλύψεις της WSJ. «Γερμανοί αξιωματούχοι, έχοντας επίγνωση της κούρασης του Μπάιντεν, έσπευσαν να οδηγήσουν τον πρόεδρο στο κρεβάτι του, αποκρύπτοντας παράλληλα την ακύρωση της συνάντησης με τον Καγκελάριο», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Η ακύρωση της συνάντησης βαπτίστηκε ως μια εμπιστευτική συνάντηση για την Ουκρανία σε ένα χαλαρό περιβάλλον», ενώ ο Μπάιντεν δεν εμφανίστηκε ποτέ, κάτι που εκνεύρισε τον καγκελάριο και τους βοηθούς του. «Αντίθετα, στη θέση του έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν έπρεπε να πάει για ύπνο, σύμφωνα με δύο άτομα που ήταν εκεί».

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με ηγέτες του Κογκρέσου για να διαπραγματευτεί συμφωνία χρηματοδότησης της Ουκρανίας. Μερικές φορές μιλούσε τόσο σιγά που ορισμένοι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να τον ακούσουν, σύμφωνα με πέντε άτομα που γνωρίζουν τη συνάντηση.

Διάβαζε σημειώσεις, έκανε μεγάλες παύσεις και έκλεινε τα μάτια του τόσο πολύ που κάποιοι στην αίθουσα αναρωτιόντουσαν αν είχε αποκοιμηθεί. Το περιβάλλον του 81χρονου προέδρου προσπάθησε να κρατήσει μυστικά τα σημάδια γήρανσης που παρουσιάζει ο Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζο Μπάιντεν: Μόνο ο θεός μπορεί να με βγάλει από την κούρσα»

Μια συνέντευξη πολύ υψηλού ρίσκου του Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Τζορτζ Στεφανόπουλο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας