22:02 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ξεκαλάκης: Εξεταστική μόνο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και το Predator

Ξεκαλάκης: Εξεταστική μόνο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και το Predator

Αν υπάρχουν στοιχεία για οτιδήποτε άλλο να διερευνηθούν και να πάμε σε άλλη Εξεταστική, δηλώνει ο Στέφανος Ξεκαλάκης, εκ των στενότερων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ συμμερίζεται την εμπεδωμένη άποψη πως ο πρωθυπουργός όχι απλώς γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, αλλά – όπως τονίζει – φέρεται να είναι και ο ενορχηστρωτής αυτής της σκοτεινής υπόθεσης!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ


«Στη συνείδηση κάθε πολίτη έχει εμπεδωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης που, ως Πρωθυπουργός, ηγείται της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παρακολουθούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση όλα τα στελέχη του κόμματος μας που συνομιλούσαν μ’ αυτόν. Συνεπώς, πώς είναι δυνατόν τα θύματα να συνεργαστούν με τους θύτες;», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχωρεί στο iEidiseis.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, τονίζει ότι η Εξεταστική Επιτροπή που θα αποφασιστεί θα πρέπει να αφορά την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και τη χρησιμοποίηση του Predator, ενώ οτιδήποτε άλλο υπάρχει να διερευνηθεί και να συγκροτηθεί άλλη Εξεταστική:

«Σήμερα είναι εξακριβωμένη η παράνομη παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αποκτά υπόσταση, αυτονόητα, πρέπει να διερευνηθεί και να οδηγήσει σε σύσταση νέας εξεταστικής. Αλλά μέχρι τότε θα λήξουμε το σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί, για να μάθει η ελληνική κοινωνία τι πραγματικά συνέβη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι νομικά και πολιτικά».

«Κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι η παρακολούθηση περιορίστηκε σε ένα δημοσιογράφο και σε ένα πολιτικό αρχηγό», διαμηνύει ο Στέφανος Ξεκαλάκης.

  • Πώς κρίνετε την αντίδραση του πρωθυπουργού στην αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη; Εκτιμάτε πως όντως δεν γνώριζε, πως ήταν έξω από το κάδρο;

Στη συνείδηση κάθε Έλληνα πολίτη έχει εμπεδωθεί ότι, όχι μόνο γνώριζε ο πρωθυπουργός, αλλά, δυστυχώς, φαίνεται πως ήταν και ο ενορχηστρωτής αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε γνώριζε, είτε δε γνώριζε φέρει ακέραια την ευθύνη.
Αν δε γνώριζε, δεν μπορεί να σταθεί ως πρωθυπουργός κάποιος που δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά (Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού) και η αριστερά του (Διοικητής Ε.Υ.Π.) χείρα.

Το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί, μετά το πέρας της παρακολούθησης, να γνωστοποιεί στον, αδίκως, θιγόμενο πολίτη ότι ετέθη υπό παρακολούθηση, οδήγησε στην πλήρη ασυδοσία και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πλέον, είναι χρέος των μελών του κοινοβουλίου να θεραπεύσουν αυτή τη στρέβλωση, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στο θιγόμενο πρόσωπο να προβαίνει σε νομικές ενέργειες εις βάρος των εντολέων της αναίτιας παρακολούθησής του.

  • Ζητάτε εκλογές; Και υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ, αν δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία;

Ζητάμε την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας ως προς το ποιοι ευθύνονται πραγματικά για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ζητάμε να μάθουμε ποιοι και γιατί επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη.

Ζητάμε να σπάσει το παρακρατικό απόστημα που επιδιώκει να μας μεταφέρει σε εποχές που στην Ελλάδα αναγνώριζαν «εσωτερικούς εχθρούς».

Ζητάμε τη θωράκιση της ιδιωτικότητας των πολιτών. Τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ιδεών και εν γένει του φιλελευθερισμού. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου.

Ζητάμε τη διατήρηση των δημοκρατικών κατακτήσεων όλων των προηγούμενων γενεών που επιτεύχθηκαν με αίμα και με θυσίες.

Η αποκάλυψη της αλήθειας, να είστε βέβαιος ότι θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.

Τώρα χρειάζεται υπομονή και επιμονή στο στόχο. Η τεχνητή όξυνση που καλλιεργεί, για εκλογοθηρικούς λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ, τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τον κ. Μητσοτάκη και όσους επιθυμούν τον αποπροσανατολισμό από το σκάνδαλο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να μην επιτρέψει σε κανέναν να δραπετεύσει από τις ευθύνες του.

Στη συνείδηση κάθε πολίτη έχει εμπεδωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης που, ως Πρωθυπουργός, ηγείται της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παρακολουθούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση όλα τα στελέχη του κόμματος μας που συνομιλούσαν μ’ αυτόν.

Συνεπώς, πώς είναι δυνατόν τα θύματα να συνεργαστούν με τους θύτες;

  • Σίγουρα, μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων, δημιουργείται ένα νέο σκηνικό. Τι είδους κυβέρνηση χρειάζεται η χώρα; Και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συμμετάσχει στις διεργασίες μετά τις κάλπες;

Τα κόμματα ιδρύονται για να διεκδικούν τη διακυβέρνηση του τόπου. Μόνο τότε μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός εκφραστής της δημοκρατικής παράταξης, είναι ένα κόμμα, του οποίου η ιστορία δεν του επιτρέπει κανέναν άλλο ρόλο, πλην αυτό του πρωταγωνιστή.

Η Χώρα, μετά από μια μακρά περίοδο θεσμικών εκτροπών, που περιλαμβάνουν την «καρικατούρα» του δημοψηφίσματος, την απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης και των Μ.Μ.Ε. (2015-2019), αλλά και την μονοδιάστατη, από μέρους της πλειοψηφίας των μέσων, ενημέρωση των πολιτών, καθώς και των υποκλοπών (2019-2022), έχει ανάγκη από κόμματα και πολιτικούς που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της θεσμικής θωράκισης και ουσιαστικής αναβάθμισης της δημοκρατίας μας. Όταν τα αυτονόητα, σε ότι αφορά στην τήρηση του Συντάγματος, γίνονται ζητούμενα, τότε η προσοχή όλων πρέπει να στραφεί στην άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος, για την αποφυγή περαιτέρω διολίσθησης.

  • Αλήθεια, πιστεύετε ότι υπάρχουν και άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών ή δημοσιογράφων;

Το θέμα δεν είναι τι πιστεύουμε εμείς, αλλά τι θεωρεί η ελληνική κοινωνία.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αισθάνεται ανασφάλεια ως προς την προστασία της ιδιωτικότητάς της.

Κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι η παρακολούθηση περιορίστηκε σε ένα δημοσιογράφο και σε ένα πολιτικό αρχηγό. Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν και τα στοιχεία των δημοσιογραφικών ερευνών, που βλέπουν μέρα με την ημέρα το φως της δημοσιότητας.

Γι’ αυτό και η υπόθεση υποκλοπής του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν αφορά μόνο τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μια κατάσταση που υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας και γι’ αυτό απασχολεί κάθε πολιτικό και κάθε πολίτη που έχει δημοκρατικές ευαισθησίες.

 ieidiseis 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας