15:54 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

«Ξεκάθαρος φόνος με δόλο. Κανείς δεν αυτοκτονεί έτσι!»

«Ξεκάθαρος φόνος με δόλο. Κανείς δεν αυτοκτονεί έτσι!»
  • Ο Βασίλης Ταουξής, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha και στον Πέτρο Κουσουλό
  • Εγκληματική ενέργεια και όχι αυτοκτονία δείχνουν τα τελευταία ευρήματα, σύμφωνα με τον έμπειρο νομικό
  • Μιλά για μυστικά στοιχεία που οδηγούν αναγκαστικά σε συγκεκριμένη σκέψη, πως πρόκειται για  ξεκάθαρη δολοφονία

 

Ο Βασίλης Ταουξής εργάζεται λιγότερο από 24 ώρες στην υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα στην Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο πρόλαβε ήδη να μελετήσει τον όγκο των δεδομένων και να βγάλει κάποια πρώτα ασφαλή συμπεράσματα. Τα όσα λέει είναι συγκλονιστικά, διότι «σβήνει» με τη μία το σενάριο αυτοκτονίας και εξηγεί πως πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια. Διαβάστε τι είπε στην εκπομπή «Νυχτερινό Ρεπορτάζ»:

«Ενημερώθηκα για τα ευρήματα της υπόθεσης, αλλά και για στοιχεία τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κρατούνται μυστικά, είτε από την αστυνομία, είτε από τους ερευνητές.  Οι συνεργάτες μου και οι δικηγόροι και οι ειδικοί αναλυτές-ερευνητές φτάσαμε στο αβίαστο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία σε καμία περίπτωση, αλλά για ανθρωποκτονία με δόλο, για έγκλημα, για φόνο, κατά το κοινώς λεγόμενο! Ποια είναι τα στοιχεία που σε οδηγούν σε αυτές τις σκέψεις; Πρώτον, η χειροτεχνία, to mondus operandi που λέμε στα εγκληματολογικά, του συγκεκριμένου θανάτου. Στα εγκληματολογικά χρονικά, αυτοκτονία δεν έχει υπάρξει ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Στις λεπτομέρειές του είναι αδύνατο να συμβεί από έναν αυτόχειρα. Τι ξέρουμε για τις αυτοκτονίες μέχρι τώρα; Όπλο, απαγχονισμός, άλμα θανάτου στο ποτάμι ή στο κενό ή χρησιμοποίηση βαρβιτουρικών, φαρμακευτικών σκευασμάτων ή δηλητηρίου. Αυτή η περίπτωση πιο πολύ παραπέμπει σε γκανγκστερική ταινία, σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Σικάγο του 1920, παρά περιστατικό που σε οδηγεί σε αυτοκτονία. Μην ξεχνάτε πως στα εγκληματολογικά χρονικά οι αυτόχειρες αφήνουν πάντα ένα σημείωμα. Από τον γνωστό και διάσημο λογοτέχνη Κώστα Καρυωτάκη, μέχρι άλλους όχι ιδανικούς αυτόχειρες που όμως ενημερώνουν την οικογένειά τους. Εδώ, όμως, τι συμβαίνει; Το εντελώς αντίθετο. Μία γυναίκα εύχαρις, γεμάτη ζωή, που προγραμματίζει στο εγγύς μέλλον ταξίδι του μεγάλου της παιδιού για μεταπτυχιακό στη Γαλλία, που περνάει από ζαχαροπλαστείο και παίρνει ένα κουτί γλυκά για τη γιορτή του άλλου παιδιού της που γιόρταζε την επόμενη μέρα. Και μετά χάνονται τα ίχνη της…

Ποιος αυτόχειρας θα πήγαινε στο ζαχαροπλαστείο για να πάρει γλυκά για την επόμενη μέρα και μετά από μία ώρα χάνονται τα ίχνη της και βρίσκεται την επόμενη μέρα νεκρή. Απλά ευρήματα που δεν συνάδουν με το σενάριο της αυτοκτονίας. Οποιοασδήποτε, ακόμη κι αν δεν είναι νομικός, οδηγείται στο συμπέρασμα πως δεν είναι αυτοκτονία».

Ο Βασίλης Ταουξής εξήγησε και κάποιες άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που απομακρύνουν το σενάριο της αυτοκτονίας – όπως ο τρόπος που κάηκε το αυτοκίνητο – θεωρώντας κολοσσιαίο εύρημα την απώλεια του κινητού της 44χρονης:

«Τι έγινε το κινητό της; Το κινητό κατηγορηματικά λέμε πως δεν έχει βρεθεί. Είναι προφανές ότι η Αστυνομία προσπαθεί να ανοίξει το Viber της Ειρήνης και προσπαθεί να βρει ποια είναι τα τελευταία μηνύματα, προς ποίους απευθύνονται και ποιο είναι το περιεχόμενό τους.

Κάποιος ή κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στη ζωή της άτυχης Ειρήνης. Τα μέλη της οικογένειας καλόπιστα με σεβασμό και σοβαρότητα προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, πολλά μέλη είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και θέλουν να μάθουν τι στέρησε τη ζωή της Ειρήνης».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας