5:09 Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Ξεκινά η κατασκευή του τείχους στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία

Ξεκινά η κατασκευή του τείχους στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία

Μετά από διαδικασία εξπρές, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει η διαδικασία της κατασκευής του τείχους που έχει προαναγγείλει κατά μήκος των συνόρων της με την Λευκορωσία, ώστε να προστατευθεί η χώρα από την παράνομη εισβολή μεταναστών.

Το έργο θα είναι έτοιμο ως τον Ιούνιο και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 353 εκατ. ευρώ. Το ύψος του τείχους θα ανέρχεται στα 5,5 μέτρα και το μήκος του στα 186 χιλιόμετρα – από τα 418 στα οποία εκτείνονται τα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία.

Οι καταυλισμοί για την φιλοξενία μεταναστών που είχαν δημιουργηθεί άδειασαν, οι ροές έχουν μειωθεί αρκετά αλλά τουλάχιστον 12 άτομα πέθαναν από το κρύο ή την πείνα στο δάσος που βρίσκεται στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία τις τελευταίες ημέρες.

Το περασμένο φθινόπωρο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι πιο πολλοί από τη Μέση Ανατολή, προσπάθησαν να διασχίσουν μαζικά τα σύνορα – με τις Βρυξέλλες να υποστηρίζουν ότι αυτή η ροή ήταν υποκινούμενη από τον λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Διαβάστε ακόμη

“Άμεση απειλή” για τη Λιθουανία τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας – Λευκορωσίας

Κοινά Γυμνάσια “προετοιμασίας μάχης” της συμμαχίας Ρωσίας – Λευκορωσίας

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας