1:45 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ξεκινά η λειτουργία του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ξεκινά η λειτουργία του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
  • Ξεκινά άμεσα η λειτουργία του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
  • Η εφαρμογή του αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της παρουσίας του κλάδου στην αγορά
  • Η λειτουργία του Μητρώου εστιάζει στην τήρηση πανελλαδικής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων

Το ΜΑΔ, για λόγους διασφάλισης της λειτουργίας του, θα λειτουργήσει αρχικώς δοκιμαστικά και αμέσως μόλις πιστοποιηθούν όλες οι παράμετροι των επιμέρους λειτουργιών του, τότε θα εκκινήσει και η ενεργοποίησή του.

Το Μητρώο ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνη συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, τους συλλόγους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και συμπίπτει με σειρά αλλαγών που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με κυρίαρχη την εφαρμογή της Οδηγίας IDD.

Η λειτουργία του Μητρώου εστιάζει στην τήρηση πανελλαδικής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα είναι καταχωρημένοι οι ενεργοί επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και είναι μείζονος σημασίας εξέλιξη και για την αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης και για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στο Μητρώο ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βρίσκει άμεσα και εύκολα τα στοιχεία του συνομιλητή του-επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Αυτό θα είναι ένα εχέγγυο για τους πολίτες ότι μιλούν με επαγγελματία του κλάδου που πληροί τις προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας