1:08 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer/BioNTech σε εγκύους

Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer/BioNTech σε εγκύους

Η αμερικανική Pfizer και η γερμανική εταίρος της, BioNTech, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι άρχισαν κλινικές δοκιμές του εμβολίου που έχουν αναπτύξει από κοινού κατά της  COVID-19 σε εγκύους.

Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι οι φάσεις 2 και 3 των δοκιμών θα περιλαμβάνει 4.000 υγιείς εγκύους από τις χώρες ΗΠΑ, Καναδά, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Μοζαμβίκη, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, με τις πρώτες που θα κάνουν το εμβόλιο να είναι Αμερικανίδες.

“Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινούμε αυτή τη μελέτη και θα συνεχίσουμε να συλλέγουμε στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που πιθανόν να μπορούν να υποστηρίξουν τη χρήση του εμβολίου μας από συγκεκριμένες υποομάδες του πληθυσμού”, ανέφερε ο William Gruber, ανώτερος αντιπρόεδρος κλινικών ερευνών και ανάπτυξης εμβολίων της Pfizer.

“Οι έγκυοι γυναίκες έχουν αυξημένη πιθανότητα επιπλοκών και ανάπτυξης σοβαρής λοίμωξης COVID-19, γι’ αυτό και είναι κομβικής σημασίας να έχουμε ένα εμβόλιο αποτελεσματικό γι’ αυτή την κατηγορία ανθρώπων”, σημειώνουν οι Pfizer και BioNTech, συμπληρώνοντας ότι εντός των επόμενων δύο μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμές και σε παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών. Για τα παιδιά έως 5 ετών, οι δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2021.

Διαβάστε επίσης 

Τιμή 54,08 ευρώ ανά εμβόλιο ζητούσαν αρχικά από την ΕΕ οι BioNTech και Pfizer, αποκαλύπτουν Γερμανικά ΜΜΕ

Βρέθηκε και νέα “φιλανδική” μετάλλαξη του κορωνοϊού που δεν ανιχνεύεται από τα τεστ PCR που συνιστά ο ΠΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας