20:21 Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο

Ο νέος φράκτης μήκους 27 χιλιομέτρων του οποίου ξεκίνησε η κατασκευή στον Έβρο θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ. στην περιοχή των Φερών και ήδη τοποθετούνται τα πρώτα του κομμάτια.

Ο συγκεκριμένος φράχτης δεν θα είναι συνεχόμενος, όπως ο υφιστάμενος. Τα πρώτα 9 χλμ. θα τοποθετηθούν στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία».

Πρόκειται ουσιαστικά για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας, όπου ο ποταμός Έβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος «μπαίνει» δυτικά του ποταμού.Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια σημαντική στιγμή για τον Έβρο και για τον λόγο αυτό θα έρθει στην περιοχή ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος και θα εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται θα βρεθεί το Σάββατο και την Κυριακή που μας έρχεται σε Αλεξανδρούπολη (Φέρες και εντός πόλης) και τη Σαμοθράκη όπου θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Έβρου, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ενώ η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 από τη Σαμοθράκη.

πηγή: e-evros.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών με 80χρονο οδηγό (φωτό)

Έκτακτο: Τροχαίο στη Λ. Πεντέλης- Κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας