18:25 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

«Ξέπλυµα» στους φερόμενους παιδεραστές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Ξέπλυµα» στους φερόμενους παιδεραστές  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η απελευθέρωση του ∆ημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων, καταγγέλλεται ότι επιχειρείται μέσω της θεατρικής παράστασης «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς», για την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρεται να εκταμίευσε  περί τα 1.500 ευρώ προκειμένου τοπικοί άρχοντες να χειροκροτούν κατηγορούμενους για βιασμούς ανηλίκων! Η έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»  καταδεικνύει ότι με αδιαφανή και έμμεσο τρόπο ο περιφερειάρχης,  Παναγιώτης Νίκας,  φέρεται να εκταμίευσε 1.372.50 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη παράσταση η οποία  συγκλόνισε  τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο, ο οποίος όπως ο ίδιος δήλωσε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  επαρμένος από τη συγκίνηση που του προκλήθηκε δάκρυσε!

 

Tου

ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

 

Βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» αποκαλύπτεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ικανοποίησε αίτημα της ∆ιεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην οποία ,σύμφωνα με την αντιπολίτευση, κρύβεται η χρηματοδότηση της παράστασης στις φυλακές κάτω από την ασαφή επεξήγηση “βάσει τεκμηριωμένου αιτήματος της Δ/νσης Παιδείας , Πολιτισμού και Αθλητισμού”

 

Εσκεμμένη η ασάφεια όσον αφορά το λόγο των κονδυλίων λέει η πλευρά Τατούλη

 

 

Ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα όπως:  Με ποιο σκεπτικό χορηγήθηκε αιγίδα και μάλιστα στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821;

–  Γιατί κρίθηκε αναγκαίο να εκπροσωπηθεί η Περιφέρεια στη συγκεκριμένη παράσταση;

Σημειωτέον ότι ο ∆ήμος Τρίπολης αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του και να συντελέσει στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία όπως φαίνεται προωθήθηκε επικοινωνιακά για συγκεκριμένους λόγους.

 

«Πολιτικό έγκλημα»

 

Η  παράταξη  του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη θεωρεί  ότι η ασάφεια όσον αφορά τους λόγους της χρηματοδότησης είναι εσκεμμένη. Παραθέτει μάλιστα αντίστοιχο έγγραφο από έγκριση για τη χρηματοδότηση άλλης θεατρικής παράστασης, στην οποία γίνεται συγκεκριμένη αναφορά: «Είναι ένα πολιτικό έγκλημα και μια ανήθικη πολιτική πράξη, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα τον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Ο κ. Νίκας με τις αποφάσεις του δέσμευσε πιστώσεις χωρίς να αναφέρει τις δράσεις για τις οποίες θα διατεθούν τα συγκεκριμένα ποσά και χωρίς να αναφέρει από πού διαβιβάστηκαν τα αιτήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έδρασε με σκοπιμότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:  «Είμαστε υπέρ των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά κάθετα αντίθετοι στη χρηματοδότηση δράσεων που συμμετέχουν κατηγορούμενοι για αποτρόπαια εγκλήματα και που οι ∆ημόσιοι Οργανισμοί παρουσιάζονται ως σπόνσορες. Άλλωστε οι σχετικές δαπάνες, όπως όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε, καλύπτονται από τα αρμόδια υπουργεία. Ο κ. Νίκας μάλιστα τη συγκεκριμένη παράσταση, με σκηνοθέτη τον ∆ημήτρη Λιγνάδη, προσπαθεί να την εντάξει στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τη χρηματοδοτεί από τις δράσεις  της ∆ιεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού (!). Μετά τον σάλο, τις έντονες αντιδράσεις και τη δυσφήμηση που έχει υποστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου από πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εύλογα οι πολίτες προβληματίζονται για το εάν υπήρξε εντολή και υπόδειξη «άνωθεν» γι’ αυτή την ενέργεια του κ. Νίκα, προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για την εξέλιξη της πορείας του κρατούμενου ∆ημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για εξόχως ειδεχθή εγκλήματα.

Η παράταξη της αντιπολίτευσης καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό  «να απαντήσει δημόσια εάν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη ενέργεια του εκλεκτού του κ. Νίκα που τόσο πολύ μόχθησε για να τον κάνει περιφερειάρχη».

 

«Συγκινητική»

Ο κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τη δήλωσή του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR ότι  η παράσταση που σκηνοθέτησε ο ∆ημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης «ήταν συγκινητική».  Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων ότι συγκινήθηκε από τον μονόλογο που έπαιζε ο 38χρονος ιστιοπλόος Τριαντάφυλλος  Αποστόλου, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μια 12χρονη αθλήτριά του. Υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε αποκαλύψει η «Μ», καθώς το θύμα είχε καταγγείλει ότι ο εν λόγω «προπονητής» την κακοποίησε σεξουαλικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου ενώ δίπλα κοιμόταν ο πατέρας της!

 

Ο Αντιπεριφερειαρχης Αρκαδίας προσέρχεται στην παράσταση με τη σύζυγό του

Μετά τις δηλώσεις αυτές του αντιπεριφερειάρχη προκλήθηκε… σεισμός.   Στο Τwitter και σε άλλα social media το hashtag  #Λιγνάδης ήταν  μέσα στα πρώτα.  Υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις και πολλοί από όσους έγραφαν μιλούσαν για «επιχείρηση ξεπλύματος» του ∆ημήτρη  Λιγνάδη.

Ο αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις που έκανε σε περιφερειακά ΜΜΕ έδειξε να εμμένει στις απόψεις του: «Εγώ ήμουν στην παράσταση αυτή προσκεκλημένος και πήγα. Νομίζω ότι όταν κάποιοι βρίσκονται στις φυλακές, είναι στις φυλακές για να τιμωρηθούν για το τι έχουν κάνει  και πράγματι τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί  είναι πάρα πολύ σημαντικά , όμως είναι και προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία. Με τη λογική αυτή θεωρώ ότι έγινε αυτή η παράσταση και σίγουρα με τη λογική αυτή συμμετείχα και εγώ εκεί. Προφανώς το να μετέχει κάποιος σε μία παράσταση ή να την παρακολουθεί  ούτε τον αθωώνει  ούτε δημιουργεί δεδικασμένο και βεβαίως εμείς δεν είμαστε δικαστές» είπε μεταξύ άλλων. Ο ίδιος είπε ότι σέβεται την κριτική που του ασκήθηκε: «∆εν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο κανενός είδους πολιτική εκμετάλλευση για το συγκεκριμένο γεγονός . Αν κάποιοι θέλουν να το εκμεταλλεύονται πολιτικά είναι δικαίωμά τους» τόνισε.

 

Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Λαγός

Στο στόχαστρο τέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Λαγός, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του παραβρέθηκαν στη θεατρική παράσταση:  «Εγώ είμαι εναντίον αυτών των πράξεων, έχω και παιδιά. Αν κριθεί ένοχος να κάτσει όλη του τη ζωή μέσα . Αυτά θα τα κρίνει η ∆ικαιοσύνη. ∆εν επικροτώ τίποτα από όσα συμβαίνουν, είπε στην «ΜΠΑΜ» και συνέχισε:

«Εμένα ο λαός με κρίνει , δεν με κρίνουν οι δημοσιογράφοι. Γιορτάσαμε τα 200 χρόνια της ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους και μέσα σε αυτό είναι και οι σύγχρονες φυλακές με διαφορετικούς τρόπους σωφρονισμού» ανέφερε. «Οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε πρώτα να κάνουν κριτική στον αρμόδιο υπουργό  που το επέτρεψε πολιτικά. Ακόμα και την ανακοίνωση που έβγαλε ο διευθυντής του την επέτρεψε το υπουργείο.  Όπως μας είπε , στην παράσταση ο Λιγνάδης είχε τον ρόλο του σκηνοθέτη και αφηγητή,  ενώ κάποια στιγμή διέκρινε ανάμεσα στους θεατές και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Όλοι φορούσαν μαύρα ρούχα , τη στολή της φυλακής»  μας είπε.

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης προσέρχεται στην παράσταση

Ο  αντιδήμαρχος Τρίπολης έγινε στόχος επικρίσεων όταν σε σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 για το αν έπρεπε ή όχι να χρησιμοποιηθεί ο ∆ημήτρης Λιγνάδης στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, από τη στιγμή που όλοι ήξεραν ότι θα προκύψει μια αρνητική δημοσιότητα, ο κ. Λαγός είπε ότι «αν ο Φλέμινγκ ήταν φυλακή, εσείς δεν θα παίρνατε πενικιλίνη;».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Alert! Συνελήφθη 34χρονος τρομοκράτης του ISIS στο κέντρο της Αθήνας

Υπόθεση Λιγνάδη: Eπιχείρηση τροµοκράτησης των θυµάτων µε µηνύσεις!


«Χρηματοδοτεί υπόδικους»

Την οργή του για τις μεθοδεύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα αυτό εξέφρασε μιλώντας στην «Μ» ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας και τέως αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας. Όπως είπε, «η  περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα χρησιμοποίησε με αδιαφανή τρόπο κονδύλια  της Περιφέρειας  για να χρηματοδοτήσει  μία εκδήλωση που σκηνοθέτησε ένας προφυλακισμένος για παιδεραστία, πρωταγωνίστησε ένας προφυλακισμένος για βιασμό ανήλικης και τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου κατηγορούνται ή έχουν τιμωρηθεί για παρόμοια αδικήματα. «Εννέα χρόνια ήμουν αντιπεριφερειάρχης και ποτέ δεν θέσαμε υπό την αιγίδα ή χρηματοδοτήσαμε εκδήλωση στις φυλακές » τόνισε.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας

 

Ο ίδιος επέκρινε ιδιαίτερα και τον αντιπεριφερειάρχη για τις περίφημες δηλώσεις του που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων: «Αντί να καταλάβετε το σφάλμα σας, καμαρώνετε για την πράξη σας, προσπαθώντας να πείσετε τους τηλεθεατές ότι συμβάλλετε στον σωφρονισμό και στην επανένταξη στην κοινωνία των υπόδικων ή καταδικασμένων για ειδεχθείς πράξεις» σημειώνει. «Έτσι γιορτάζει η Περιφέρεια την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στους τόπους που περπάτησαν οι Κολοκοτρωναίοι;» τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

«Κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις  που έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία παραιτήθηκε από πρόεδρος της  γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821: «Σοκαρισμένοι ακούσαμε ότι παρακολούθησε την παράσταση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος συγκινήθηκε κιόλας με τα μηνύματα που αυτή περνούσε. Αναρωτιέμαι, έχουμε το ηθικό δικαίωμα να γινόμαστε ως Περιφέρεια ‘‘κολυμβήθρα του Σιλωάμ’’ για τον σκηνοθέτη Λιγνάδη λίγο πριν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου; Ξεχνάμε ότι είναι υπόδικος για ειδεχθή εγκλήματα που προσβάλλουν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια;

∆υστυχώς μου δίνεται το δικαίωμα να υποθέσω ότι η στήριξη από επίσημους φορείς του ελληνικού κράτους και η προβολή που έτυχε όλο αυτό είναι προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης και δημιουργίας κλίματος συμπάθειας για τον κατηγορούμενο.

Σκεφθήκατε πριν δώσετε τη χορηγία ότι είχαμε δεχθεί ανάλογα αιτήματα θεατρικών συνόλων της Περιφέρειάς μας και δεν ανταποκριθήκαμε;

Τι θα λέμε στα παιδιά που ασχολούνται με το θέατρο, ‘‘ξέρετε ο Λιγνάδης είναι καταξιωμένος σκηνοθέτης, δεν πειράζει που είναι κατηγορούμενος για ειδεχθή εγκλήματα!’’» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας, Μαργαρίτα Σπυριδάκου

«ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ…»

 

Η άφιξη του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας στις φυλακές

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτεται ότι στη συγκεκριµένη παράσταση παραβρέθηκαν εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και τον αντιδήµαρχο Τρίπολης, οι σύζυγοί τους, διάφοροι πολίτες, άνδρες και γυναίκες.

Η σύζυγος του Αντιδημάρχου Τρίπολης Γιώργου Λαγού

Αρκετά αυτοκίνητα με Αθηναϊκές πινακίδες εισήλθαν στον χώρο του πάρκινγκ

 

Όλα αυτά υπό δρακόντεια µέτρα ασφαλείας και χωρίς την παρουσία ΜΜΕ. Το γεγονός αποκάλυψε πρώτη η κυρία Γιούλη Παπαδοπούλου, συνταξιούχος οδοντίατρος και ιδιοκτήτρια του blog Orthologika.  Η ίδια δεν κρύβει την οργή της για την απόφαση της περιφέρειας να θέσει υπό την αιγίδα της τη συγκεκριµένη παράσταση.

 

Η κα Γιούλη Παπαδοπούλου

Μιλώντας στην «Μ» αναφέρει ότι «προκαλεί σοκ η επιλογή αιρετών να παρευρεθούν στη συγκεκριµένη θεατρική παράσταση και στον ∆ηµήτρη Λιγνάδη, τον οποίον ο δικηγόρος του δηλώνει πως θα τον βγάλει σίγουρα και άµεσα».

Η κυρία Παπαδοπούλου, αξιοποιώντας την καλή πληροφόρηση που είχε κατέγραψε τις αφίξεις των προσκεκληµένων. Όπως µας είπε, πάνω από 20 αυτοκίνητα έφτασαν στον χώρο σταδιακά, τα περισσότερα µε αθηναϊκές πινακίδες, ενώ έξι αυτοκίνητα τουλάχιστον µπήκαν σε χώρο όπου δεν µπορούσε να διακρίνει πρόσωπα. «Ορισµένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έφεραν και τις συζύγους τους καθ’ υπόδειξη του διευθυντή. Άλλοι αρνήθηκαν κατηγορηµατικά» µας είπε.

Στην παράσταση έδωσαν το παρόν ορισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι σύζυγοι τους , όπως τους είχε ζητηθεί. Άλλοι συνάδελφοι τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά μας είπε η κ. Παπαδοπούλου

 

«Η Περιφέρεια και ιδιαίτερα ο κ. Λαµπρόπουλος που βγαίνει και λέει ότι ‘‘αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες’’ θα πρέπει να απολογηθεί και να µας πει πόσες άλλες προσπάθειες ιδιωτών καλλιτεχνών έχει αγκαλιάσει» επισηµαίνει.

Όπως ανέφερε, στην Τρίπολη υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις σπουδαίων καλλιτεχνών οι οποίοι δεν έχουν τύχει βοήθειας από την Περιφέρεια. «Υπάρχει µια γυναίκα που κάνει ψηφιδωτά µε τις µεγάλες µορφές του 1821 και το «Κρυφό σχολειό» τα οποία παρουσίασε στην Αµοργό. «Η συγκεκριµένη καλλιτέχνις έχει υποβάλει από τον Γενάρη αίτηµα να τεθεί υπό την αιγίδα των εορτασµών της Επανάστασης του 1821, αλλά ο αντιπεριφερειάρχης δεν της έχει απαντήσει καν» τονίζει.

Όπως δημοσιεύτηκε στην “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας