15:54 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ξεπουλάνε τα ελληνικά νησιά

Ξεπουλάνε τα ελληνικά νησιά

Ελληνικά νησιά τα οποία ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και πωλούνται προβάλλει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος Business Insider.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεκάδες νησιά είναι έτοιμα προς πώληση και ότι η χώρα “στενάζει” από σειρά μέτρων λιτότητας και περιμένει οικονομική βοήθεια από διεθνείς πιστωτές -άρα κάθε σεντ μετρά»αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

Οι τιμές αρχίζουν από 3 εκατομμύρια ευρώ και φθάνουν τα 40Ο ιστότοπος περιέχει λεπτομέρειες για κάποια από αυτά τα νησιά και αναγράφει τιμές πώλησης, οι οποίες αρχίζουν από 3 εκατομμύρια ευρώ και φθάνουν τα 40.

Σχετικά με την χαμηλότερη τιμή, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη απ’ όσο κοστίζει ένα σπίτι σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου».

Μόλις πέρυσι, σύμφωνα με το άρθρο, πουλήθηκε αριθμός νησιών μέσω του Private Islands Online, αλλά «υπάρχουν ακόμα μερικές ευκαιρίες. Αναλάβαμε να τσεκάρουμε εμείς τα νησιά που έχουν κοστολογηθεί και τα κατατάξαμε από το πιο ακριβό στο πιο φθηνό».

Ο κατάλογος έχει ως εξής:

7. Δουλίχιο – 40 εκατ. ευρώ (28,4 εκατ. στερλίνες, 44,1 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Ιόνιο Πέλαγος
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 5,4 εκατ. τετραγωνικά μέτρα
Είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση αυτήν τη στιγμή, αναφέρεται από το Privateislandsonline.com. Το υψηλότερο σημείο του νησιού βρίσκεται 250μ. πάνω από τη θάλασσα. Έχει 4.000 ρίζες ελιάς και χαμηλούς θάμνους. Είναι ευκαιρία για κάποιον που θέλει να το μετατρέψει σε λουξ τουριστικό θέρετρο.

6. Νησί στο βόρειο Αιγαίο – 35 εκατ. ευρώ (25,9 εκατ. στερλίνες, 38,6 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Χώρα
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 384.029 τ.μ.
Το νησί αυτό βρίσκεται σε απόσταση μόλις μισής ώρας με ταχύπλοο από την Αθήνα. Ενδιαφέρον δείχνουν ήδη πολλοί διεθνείς μεσίτες ακινήτων, σύμφωνα με το Private Islands Online, για τον λόγο ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα.

5. Άγιος Θωμάς – 15 εκατ. ευρώ (10,7 εκατ. στερλίνες, 16,5 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Κόλπος του Σαρωνικού, κοντά στην Κόρινθο
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 1,21 εκατ. τ.μ.
Ο Άγιος Θωμάς απέχει μόλις 20 λεπτά με θαλάσσιο ταξί από την Κόρινθο και 45 λεπτά από την Αθήνα. Αποτελεί μέρος της αλυσίδας Διαπόρι του Αργοσαρωνικού, «μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί μυθική για τα σμαραγδένια νερά της και τα γραφικά νησιά της».

4. Καρδιώτισσα – 6,5 εκατ. ευρώ (4,6 εκατ. στερλίνες, 7,2 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Αιγαίο Πέλαγος
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 1,13 εκατ. τ.μ.
Η μεγάλη έκταση στην καρδιά του Αιγαίου έχει καταπληκτική συγκοινωνία και χαρακτηρίζεται ως το τέλειο μέρος για την κατασκευή εγκαταστάσεων για ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και θαλάσσια σπορ. Είναι μεταξύ Φολέγανδρου και Σίκινου (βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών με ταχύπλοο). Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τα δύο νησιά έχουν καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά.

3. Στρογγυλό – 4,5 εκατ. ευρώ (3,2 εκατ. στερλίνες, 5 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Δωδεκάνησα
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 218.530 τ.μ.
Βρίσκεται πολύ κοντά στο νησί Μάραθος. Αν και δεν έχει ανάπτυξη, το νερό του μπορεί να καταστεί πόσιμο με απλή διαδικασία φιλτραρίσματος, ενώ μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί από τον Μάραθο.

2. Αγροτεμάχιο στην Κύθνο. Κοστολογείται στα 3,5 εκατ. ευρώ (2,7 εκατ. στερλίνες, 3,96 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: Δυτικές Κυκλάδες
Ανάπτυξη: Ναι
Έκταση: 191,182 τ.μ.
Το νησί απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα και στο συγκεκριμένο κομμάτι προς πώληση υπάρχουν ήδη 20 με 25 γραφικά σπιτάκια. Υπάρχουν δρόμοι και κτήρια. Η τιμή έχει υποχωρήσει από τα αρχικά 5 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο.

1. Χερσόνησος Λυχνάρι – 3 εκατ. ευρώ (2,1 εκατ. στερλίνες, 3,3 εκατ. δολ.)
Τοποθεσία: 10 λεπτά δυτικά από την Κόρινθο
Ανάπτυξη: Καμία
Έκταση: 384.451 τ.μ.
Οι ιδιοκτήτες μάλλον επιθυμούν γρήγορα την πώληση, διότι η τιμή πρόσφατα υποχώρησε στο ήμισυ. Έχει πολυτελείς εγκαταστάσεις, καθώς και πόσιμο νερό, αλλά και πολλά ελαιόδεντρα.

Το δημοσίευμα:

Πηγή 

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας