18:36 Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

«Ξυπόλητοι Έλληνες την Τετάρτη έξω από το Εφετείο» δήλωσε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου

«Ξυπόλητοι Έλληνες την Τετάρτη έξω από το Εφετείο» δήλωσε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Εφετείο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας, έκανε λόγο για «κατ’ επίφαση διεξαγωγή» της δίκης της Χρυσής Αυγής. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αυτούς που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη αναφερόμενους σε αυτούς σαν «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν εξω και φώναζαν».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόλια το μόνο που μπορούν να προσάψουν στον πελάτη του είναι «η διαφορετική ιδεολογία». Παράλληλα διερωτήθηκε «γιατί η εισαγγελέας δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, από τη στιγμή που επέμεινε στην πρότασή της».

Ακόμη ο κ. Μιχαλόλιας αναφερόμενος στον Νίκο Μιχαλολιάκο υποστήριξε ότι «η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν», ενώ ζήτησε την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

«Δικάστηκε ο κύριος Μιχαλολιάκος ως ναζιστής ή για ποινικά αδικήματα; Για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κρίση σας. Αυτή η δίκη αντιμετωπίζεται ως πολιτική δίκη. Έγινε κατ’ επίφαση η δίκη, το μόνο που μπορούν να του προσάψουν είναι η διαφορετική ιδεολογία. Δεν μπορούν να του προσάψουν τίποτα. Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες. Στον κύριο Μιχαλολιάκο δεν έχουν να του προσάψουν καμία ποινική ενέργεια. Περιμένω να δω το σκεπτικό της απόφασή σας. Τη στιγμή που η εισαγγελέας κι σήμερα επέμεινε στην πρότασή της, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου», υπογράμμισε.«Η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μιχαλόλιας, ζητώντας την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση επί των ελαφρυντικών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άρση ασυλίας Γιάννη Λαγού- Οι δηλώσεις του δικηγόρου Κασιδιάρη

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας