8:13 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Υποκλοπές: Και ο εκδότης της «ΜΠΑΜ» Πέτρος Κουσουλός στη λίστα των παρακολουθήσεων

Υποκλοπές: Και ο εκδότης της «ΜΠΑΜ» Πέτρος Κουσουλός στη λίστα των παρακολουθήσεων

Υποκλοπές: Και ο εκδότης της «ΜΠΑΜ» Πέτρος Κουσουλός είναι ένα από τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα των παρακολουθήσεων που δημοσιεύσει στο φύλλο της η εφημερίδα «Documento».

 

Η λίστα με τα νέα ονόματα που παρακολουθούνταν

 

Ο δημοσιογράφος συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, δια χειρός Γιάννη Οικονόμου απαντούσε σκληρά στο πρωτοσέλιδο και το επίμαχο άρθρο.

Με τίτλο «Είχε περικυκλώσει τους πάντες… από την ΕΥΠ έως το Προεδρικό Μέγαρο για να διατηρείται στην εξουσία ως καθεστώς» και σχετικό video γίνεται η προαναγγελία των νέων αποκαλύψεων από την ιστοσελίδα της εφημερίδας.

 

Να θυμίσουμε ότι με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας DOCUMENTO την προηγούμενη Κυριακή και την αναφορά του εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη, σε ονόματα πολιτικών και άλλων υψηλά ιστάμενων παραγόντων που έπεσαν θύματα παρακολουθήσεων, έχει ανοίξει για τα καλά τους ασκούς του Αιόλου.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος προέβη σε εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών, όπου εμφανίστηκε «σειρά» ονομάτων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί της κυβέρνησης και άλλα πρόσωπα, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου να έχουν υποστεί παρακολούθηση των επικοινωνιών τους.

 

 

Κατά τη συνάντηση του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Γιάννη Μαντζουράνη ζήτησε να ενοποιηθούν όλες οι δικογραφίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, να σταματήσει η εισαγγελική σαλαμοποίηση και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών, χωρίς ωστόσο να καταθέσει στοιχεία για το επίμαχο δημοσίευμα σχετικά παρακολουθήσεις κορυφαίων υπουργών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα κατατεθούν και επέκρινε έντονα τις δικαστικές αρχές για την μη διερεύνηση της υπόθεσης.

Επίσης άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό τον οποίο κατονόμασε ως βασικό υπεύθυνο των παρακολουθήσεων. Ανάλογες δηλώσεις έκανε εκτός από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλοπές – Πλεύρης: ο Τσίπρας δείχνει να γνωρίζει στοιχεία για το Predator

Nίκος Ανδρουλάκης: «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη για τις υποκλοπές»


Ο κ. Βαξεβάνης, μεταξύ των άλλων, είχε δηλώσει:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία και κυρίως για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα. Η έρευνα έπρεπε να είναι ενοποιημένη σε εισαγγελέα εφετών, ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης. Εξάλλου, οι έρευνα αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος δείχνεται όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Τέλλογλου. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μαρινάκης μίλησε για παρακράτος από το Πρωθυπουργικό γραφείο. Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιάκος και ο κάθε Ντογιάκος να διατάζει νέα προκαταρκτική σα να είναι για την κακοποίηση μίας γάτας στην Κρήτη. Πρέπει να σταθεί στο ύψος της η Δικαιοσύνη και να αφήσουμε το κρυφοτούλι. Στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δυο επιχειρηματίες ο κ. Γιάννης Λαβράνος και ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος οι οποίοι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, συν άλλα άτομα που θα δείτε τις επόμενες μέρες. Κανένας δεν τους κάλεσε καμία ανακριτική έρευνα γιατί αυτό έχει επιλέξει ο ο κ. Μητσοτάκης. Υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη, αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση».

Αναφορικά με τις αποδείξεις ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι «φυσικά υπάρχουν αποδείξεις. Τα τέσσερα μηνύματα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν την παρακολούθηση. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία. Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Η Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα και να μην πετά την μπάλα στην εξέδρα. Υπάρχει ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο τις συζύγους των υπουργών, επιχειρηματίες και εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα. Σημασία έχει η αντίληψη που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα σκέφτεται όλα αυτά».

Οι πολίτες φαίνεται να μην έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών ενώ το 50% αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας