More

  YouTube: “Κόβει” τα βίντεο που συνδέουν τον κορωνοϊό με τα δίκτυα 5G 

  Στην απαγόρευση όλων των βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν τον κορωνοϊό με τα δίκτυα 5G προέβη το YouTube.

  Όπως αναφέρει το BBC, η δημοφιλής υπηρεσία της Google πλέον θα διαγράφει τα βίντεο που παραβιάζουν την πολιτική αυτή. Προηγουμένως είχε περιοριστεί να μειώσει τη συχνότητα με την οποία τα σύστηνε στην κατηγορία «Up Next».

  Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μετά από μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σε livestreaming με τον διάσημο συνωμοσιολόγο Ντέιβιντ Άικ τη Δευτέρα, ο οποίος συνέδεσε την τεχνολογία αυτή με την πανδημία. Το YouTube ανέφερε πως το βίντεο θα διαγραφόταν.

  Κατά τη συνέντευξη ο Άικ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «σχέση μεταξύ του 5G και αυτής της κρίσης υγείας»- κάτι που επιστήμονες και αρχές έχουν επανειλημμένα διαψεύσει.

  Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για βανδαλισμούς σε εγκαταστάσεις υποδομών τηλεπικοινωνιών στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, απάντησε πως «αν το 5G συνεχίσει και φτάσει εκεί που θέλουν να το πάνε, η ανθρώπινη ζωή όπως την ξέρουμε θα τελειώσει…οπότε ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει». Μετά τη συνέντευξη πολλοί χρήστες ζητούσαν περισσότερες επιθέσεις στα σχόλια που εμφανίστηκαν.

  Ο Άικ επίσης ισχυρίστηκε πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όταν αναπτυχθεί, θα περιέχει τσιπ νανοτεχνολογίας που θα επιτρέπουν τον έλεγχο των ανθρώπων, ενώ είπε ότι ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος χρηματοδοτεί έρευνες για εμβόλιο, θα έπρεπε να μπει στη φυλακή.

  Τη συνέντευξη παρακολούθησαν περίπου 65.000 άτομα. Όπως τονίζει το BBC, το YouTube την κατέβαση μόνο μετά το τέλος της, αν και ήταν ενήμερο για το περιεχόμενό της ενώ αυτή ήταν σε εξέλιξη. Προέβη στις σχετικές αλλαγές μετά από ερώτημα του BBC: «Έχουμε ξεκάθαρες πολιτικές που απαγορεύουν βίντεο τα οποία προωθούν ιατρικά αβάσιμες μεθόδους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αντί να ζητείται ιατρική βοήθεια, και απομακρύνουμε γρήγορα βίντεο που παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές όταν μας υποδεικνύονται» είπε στο βρετανικό δίκτυο εκπρόσωπος του YouTube. «Τώρα οποιοδήποτε υλικό αμφισβητεί την ύπαρξη ή μετάδοση του Covid-19, όπως περιγράφεται από τον ΠΟΥ και τοπικές υγειονομικές αρχές, παραβιάζει τις πολιτικές του YouTube. Αυτό περιλαμβάνει θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι τα συμπτώματα προκαλούνται από το 5G. Για ακραίο περιεχόμενο που θα μπορούσε να παραπληροφορεί τους χρήστες με επιβλαβείς τρόπους, μειώνουμε τις συστάσεις. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την επίδραση αυτών των βίντεο σε κοινότητες ανά τον κόσμο».

  Οι εν λόγω θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να εξαπλώνονται, παρά την έλλειψη στοιχείων, και πηγάζουν από δύο θεωρίες, σύμφωνα με την fact-checking υπηρεσία Full Fact: Η μία λέει πως το 5G καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η άλλη υποστηρίζει πως ιός με κάποιον τρόπο χρησιμοποιεί τα ραδιοκύματα των δικτύων αυτών για να επικοινωνεί και να επιλέγει στόχους, επιταχύνοντας την εξάπλωσή του. Επίσης, πολλές από αυτές τις θεωρίες αψηφούν το δεδομένο πως ο ιός εξαπλώνεται σε πολλές πόλεις και περιοχές όπου η τεχνολογία 5G δεν έχει φτάσει.

  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

   

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Μικρή Μαντλίν: «Μάλλον νεκρή» λέει εισαγγελέας

  Απαισιόδοξος φαίνεται να είναι ο Γερμανός εισαγγελέας σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν, από θέρετρο στην Πορτογαλία σε ηλικία τριών ετών. Ο Γερμανός εισαγγελέας...

  Φυλακές Κορυδαλλού: Οι αρχές έκαναν “έφοδο” στα κελιά και βρήκαν μαχαίρια, κατσαβίδια και χάπια

  Η Ελληνική Αστυνομία έκανε "έφοδο" στο πλαίσιο μιας έρευνας, στα κελιά των φυλακών του Κορυδαλλού και βρήκε μεταξύ άλλων μαχαίρια, κατσαβίδια και χάπια. Ειδικότερα, έρευνα πραγματοποιήθηκε, από...

  Μάρθα Καραγιάννη: Τα πρώτα λόγια μετά την χειρουργική επέμβαση

  «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συμπατριώτες μου για το ενδιαφέρον τους. Είμαι καλά και σύντομα θα βρίσκομαι και πάλι στην καθημερινότητά μου».

  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ανοίγει ξανά το Πάρκο για το κοινό- Τι πρέπει να ξέρετε

  Αύριο (Παρασκευή 5 Ιουνίου) το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει ξανά τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα...

  Μη χάσετε την ΜΠΑΜ του Σαββατοκύριακου…

  Η εφημερίδα των αποκαλύψεων κι αυτό το Σαββατοκύριακο φέρνει στο φως ρεπορτάζ, ντοκουμέντα και συνεντεύξεις που θα κάνουν… ΜΠΑΜ! Αυτό το Σαββατοκύριακο μια διπλή προσφορά...