1:20 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Υπ. Μεταφορών: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την προμήθεια 800 νέων λεωφορείων

Υπ. Μεταφορών: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την προμήθεια 800 νέων λεωφορείων

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την προμήθεια 800 νέων λεωφορείων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. H διαβούλευση αφορά διεθνή, ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) για την προμήθεια:

− 200 απλών αστικών λεωφορείων 12 μ. υβριδικής τεχνολογίας EURO VI,

− 200 απλών αστικών λεωφορείων 12 μ. συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,

− 100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18 μ. συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ και

− 300 απλών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων 12 μ. και των παρελκόμενων αυτών (φορτιστών βραδείας φόρτισης).

Η διαβούλευση, που θα διαρκέσει 20 ημέρες, έχει στόχο την διαμόρφωση δημόσιας σύμβασης που θα είναι ρεαλιστική, με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες και παράλληλα θα ικανοποιεί την στρατηγική για τις αστικές συγκοινωνίες στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα 800 λεωφορεία εντάσσονται στην Α’ Φάση ενίσχυσης του στόλου. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, εντός του έτους, άλλων 500 λεωφορείων.

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά τις εκλογές του 2019 αποφάσισε να κινηθεί στην προσπάθεια ανανέωσης των αστικών λεωφορείων, καθώς ο στόλος ήταν γηρασμένος. Μέχρι σήμερα αξιοποιήθηκε κάθε δυνατότητα ανάταξης και εφαρμόστηκαν οι καλύτερες και πιο άμεσες λύσεις περαιτέρω ενίσχυσης του στόλου. Και τώρα, το υπουργείο, μετά από δεκατρία χρόνια, προχωρά στη διαδικασία ανανέωσης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των αστικών λεωφορείων. Προχωρά στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση με τίτλο “ Ανανέωση του στόλου αστικών λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης”» τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το σχετικό link

http://www.eprocurement.gov.gr/eproc-deliberation/unprotected/searchDeliberations.htm?execution=e1s2

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιωάννα: Θα σταθώ απέναντι στην κατηγορούμενη και θα τη ρωτήσω “Γιατί;”- Η Αννίτα Ναθαναήλ και ο δικηγόρος Απ. Λύτρας μιλούν για τον αγώνα της (βίντεο)

Φωτιά σε κτίριο στην Ερμού

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας