8:03 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Υπεύθυνοι οι εργοδότες για όσους δεν έλαβαν το επίδομα των 534 ευρώ

Υπεύθυνοι οι εργοδότες για όσους δεν έλαβαν το επίδομα των 534 ευρώ

Η ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ καταβλήθηκε το τελευταίο 72ωρο σε όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον μήνα Μάιο.

Του Θανάση Κουκάκη

Οι πληρωμές έγιναν σε μισθωτούς σε επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές όλο το Μάιο με κρατική εντολή, σε μισθωτούς σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν το Μάιο και σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Αν και πολλοί εργαζόμενοι θεωρούσαν θα λάμβαναν τα 534 ευρώ, ωστόσο αυτό δεν ίσχυσε, καθώς τοςυ καταβλήθηκαν μικρότερα ποσά, αντίστοιχα με το χρόνο που ο εργοδότης τους δήλωσε πως τελούσαν σε αναστολή. Έτσι, για μια ημέρα αναστολής καταβλήθηκαν 17,8 ευρώ και για 30 ημέρες αναστολής 534 ευρώ.

Μερίδια εργαζομένων όμως δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ. Αυτό συνέβη διότι οι εργοδότες τους είτε δεν πρόλαβαν είτε αμέλησαν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών και έτσι οι εργαζόμενοί τους δεν έλαβαν την ειδική αποζημίωση για όσες ημέρες ήταν σε αναστολή.

Σεε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον εργοδότη της για να πληροφορηθούν από πότε δηλώθηκαν στην Εργάνη ότι τελούν σε αναστολή εργασίας. Στελέχη της φορολογικής διοίκησης ξεκαθαρίζουν πως μπορεί να γίνει ανάκληση µόνο εκ παραδρομής δήλωσης αναστολής σύμβασης εργαζόμενου µε ορθή επανάληψη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας