Υπέροχος! Ιερέας φιλοξενεί αδέσποτα ζώα στην εκκλησία με την ελπίδα ότι θα τα υιοθετήσουν οι πιστοί

Υπέροχος! Ιερέας φιλοξενεί αδέσποτα ζώα στην εκκλησία με την ελπίδα ότι θα τα υιοθετήσουν οι πιστοί

Με στόχο να βοηθήσει τους αδέσποτους σκύλους, ένας ιερέας στη Βραζιλία αποφάσισε να… ανοίξει τις πόρτες της εκκλησίας και να τους φιλοξενήσει!

Ο λόγος για τον João Paulo Araujo Gomes, ο οποίος αποφάσισε να κάνει κάτι, καθώς στην πόλη Gravatá οι αδέσποτοι σκύλοι είναι πάρα πολλοί.

Άνοιξε τις πόρτες της εκκλησίας στα αδέσποτα

Τι έκανε; Σε μία κυριακάτικη λειτουργία, ο ιερέας άνοιξε τις πόρτες και έβαλε μέσα όλους τους σκύλους, ελπίζοντας πως οι πιστοί θα τους υιοθετήσουν. Όσοι δεν υιοθετούνται, φιλοξενούνται στο πρεσβυτέριο του ιερέα και κάθε Κυριακή τους «παρουσιάζει» ενώ εκείνος λειτουργεί, ώστε να υιοθετηθούν από τους κατοίκους της περιοχής.

«Ενώ η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη, συζητάμε για τους σκύλους στους δρόμους, για τον σεβασμό που τους αξίζει και για το πώς να τους προστατεύουμε. Επίσης η εκκλησία βοηθάει σε ένα πρόγραμμα στείρωσης, στόχος του οποίου είναι να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων» αναφέρει ο ιερέας στη Metro.

«Επίσης βοηθάμε και σκύλους που είτε έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».

Έχει υιοθετήσει τρεις σκύλους ο ίδιος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Joao Paulo Araujo Gomes έχει υιοθετήσει τρεις σκύλους, ενώ μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να δώσει για υιοθεσία σε οικογένειες, δεκάδες άλλα αδέσποτα ζώα.

Σχόλια