18:40 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων ενόψει της "ετυμηγορίας" από Standard & Poors

Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων ενόψει της "ετυμηγορίας" από Standard & Poors

Προεξοφλώντας, με σχετική βεβαιότητα, την μη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα από την Standard & Poors κινήθηκε σήμερα η αγορά ομολόγων.

Οι πιθανότητες, σύμφωνα με τους αναλυτές, να προχωρήσει απόψε η Standard & Poors σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, είναι ελάχιστες. Κλείνει έτσι για φέτος τον κύκλο των προγραμματισμένων αξιολογήσεων (reviews) από τους οίκους αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Standard & Poors έχει κατατάξει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μία βαθμίδα χαμηλότερα (ΒΒ) από την λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα την ΒΒ+. Αντίθετα οι δύο άλλοι οίκοι αξιολόγησης Moodys και Fitch έχουν τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας δύο ή τρείς βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική (Βaw και ΒΒ αντιστοίχως).

Στο 5,08% το δεκαετές

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 70 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 5,08% από 5,04% από 5,03% χθες έναντι 2,43% του αντίστοιχου Γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,65% από 2,67% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 0,9804 δολάρια από το επίπεδο των 0,9892 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 0.9730 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πτωτικά κινείται η τιμή του φυσικού αερίου με το βλέμμα στις Βρυξέλλες

Ποιες υποθέσεις παραγράφονται στο τέλος του 2022

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας